Wyłącza się turbina po 140km/h TOLEDO 1,9 TDI

07 Lis 2008, 22:52

Witam wszystkich,

Otóż jaki mam problem: jestem posiadaczem Toledo 2000 1,9 TDI auto super przyśpiesza do 100 powiedziałbym że aż za dobrze :) ale tak sie dzieje tylko do 140 potem wyłancza sie turbina i auto nie ciągnie dalej max obroty na piątce to około 3500. Turbina włancza sie dopiero po ponownym zgaszeniu i uruchomieniu silnika. Może ktoś miał taki problem podpowiem że dolot do turbiny jest nowy także to nie to. Pomóżcie radą. Z góry dziękuję
Bodek24
Nowicjusz

• 08 Lis 2008, 10:04

ku mojemu zdziwieniu dzis po 140 km\h było wszystko ok ???
    Bodek24
    Nowicjusz

08 Lis 2008, 20:37

witam,maiałem podobny problem z autem,i okazało sie ze silnik przechodził na tryb awaryjny(brak mocy).Wyczyściłem turbine i jest ok
    pozdrawiam
    Bruner75
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
    Miejscowość: TST
    Prawo jazdy: 19 07 1993
    Auto: Skoda Octavia II 1.9 TDI
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
      Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
      Latający samochód elektryczny - czy to jest możliwe?
      Toyota opatentowała nowy projekt latającego samochodu-drona, którego koła mogą pełnić funkcję śmigieł. Pojazd ma mieć napęd elektryczny zasilany bateriami lub ogniwami paliwowymi. Projekt opracowała Toyota Engineering ...