Yanosik, brak komunikatów podczas rozmowy telefonicznej

08 Lut 2023, 17:17

Witam wszystkich.
Piszę w temacie fotoradary, gdyż sprawa w zasadzie głównie tego dotyczy. W aplikacji Yanosik w ustawieniach dźwięku jest opcja do wyboru: "komunikaty głosowe podczas rozmowy telefonicznej". Gdy uruchomię tą funkcję, jest ona włączona tylko do czasu gdy mam włączonego Janosika. Po wyłączeniu Janosika i włączeniu go ponownie muszę wejść w ustawienia, dźwięki, oraz zaznaczyć tą opcję gdyż jest wyłączona. I tak za każdym razem. Gdy więc nie włączę tej funkcji i rozmawiam przez telefon yanosik nie powie mi że zbliżam się do radaru. Czy u was też tak to działa, a jeśli nie to co zrobić żeby funkcja ta nie wyłączała się za każdym razem po wyłączeniu Janosika? Inne ustawienia działają w sposób trwały i nie trzeba wszystkiego ustawiać po każdym włączeniu aplikacji.
Z góry dzięki za info.
Pozdrawiam
chalice
Nowicjusz

09 Lut 2023, 10:40

Właśnie sprawdziłem u siebie. Mam tak samo - za każdym razem jak sie wyjdzie z Yanosika, to trzeba tą opcję włączyć na nowo.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

09 Lut 2023, 11:24

Dzięki za info, czyli to jest cecha Janosika. Bezsensowne to trochę no ale to już wina programisty... :(
chalice
Nowicjusz

30 Maj 2023, 16:42

Udziel wszystkich uprawnień Yanosikowi i problem sam się rozwiąże.
Yawi
Obserwowany

31 Maj 2023, 10:11

Yawi napisał(a):Udziel wszystkich uprawnień Yanosikowi i problem sam się rozwiąże
Udzielanie wszystkich uprawień aplikacji czy to Yanosik czy też inna to zły pomysł. Najlepszym rozwiązaniem jest udzielenie w ostateczności tych uprawnień tylko podczas jej używania ale nie zawsze tak się da.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

31 Maj 2023, 21:16

Yawi napisał(a):Udziel wszystkich uprawnień Yanosikowi i problem sam się rozwiąże.

To nie problem uprawnień. Wysłałem wiadomość do yanosika i odpowiedzieli mi że niestety jest to problem nierozwiązywalny na chwilę obecną i tak musi pozostać. Pisałem kilka razy za każdym razem odpowiadają mi że starają się to naprawić ale coś im nie idzie i nic nie da się z tym zrobić. Z punktu widzenia dewelopera to wybitnie dziwna odpowiedź jest uważam...
chalice
Nowicjusz

01 Cze 2023, 09:42

Może być tak, że te ustawienia są narzucane odgórnie przez system i tu nic nie zrobią dopóki na wyższym poziomie nie będzie odpowiedniej furtki która umożliwi takie działanie.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

02 Cze 2023, 18:31

Ale o jakim systemie mówimy? System prawny zabraniałby takiego działania?
chalice
Nowicjusz