Zakup Land Rover - prośba o opinie

20 Lut 2011, 20:58

Witam wszystkich jestem zainteresowany zakupem tego oto Land Rover-a
[link do oferty na Allegro wygasł]

czy ktoś z was miał do czynienia z takim autem ?
Chciałbym aby poza radością jazdy w terenie zakup był też pewnego rodzaju lokata kapitału na kilka lat.
Co o tym sądzicie ??
Będę wdzięczny za wszelkie opinie.

Pozdrawiam
Lear
Lear
Lear
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

21 Lut 2011, 17:08

Land Rovery raczej trzymają swoją cene, a w szcególności Defender. Wspaniałe auto, chociaż ma swoje lata to w terenie jest jak przecinak. Z tego co wiem to bardzo niezawodny model.
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Świdnica
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Alfa Romeo 156 1,9 JTD 115 KM

21 Lut 2011, 17:11

MUCHAV8, po 1 to nie defender, po 2 niezawodność to nie jest najmocniejsza cecha żadnego LRa :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

19 Kwi 2011, 14:11

MUCHAV8 napisał(a):Land Rovery raczej trzymają swoją cene, a w szcególności Defender. Wspaniałe auto, chociaż ma swoje lata to w terenie jest jak przecinak. Z tego co wiem to bardzo niezawodny model.

Oj trzymaja ,sam cos o tym wiem,sadziłem sie wczesniej na jakis nowy,ale własnei staneło na troszkę starszym,z tymże teraz trzeba troszke do niego dolozyc i jezdzic po mechanikach
przemko79
Nowicjusz

Miejscowość: KRK
Auto: Citroen

15 Maj 2011, 12:03

Cześć mam pytanko co sądzicie o Disco 1 w automacie
leo
Nowicjusz

Miejscowość: żywiec

29 Lip 2011, 08:46

jeśli już musi być disco to czemu nie?
3,5 albo 3.9V8 najlepiej, jako dupowóz...
2,5 w dieslu troche kulawy do automata, ale jak nie zamierzasz się ścigać to też przyjemne autko,
jedna rzecz, znajdź warsztat który będzie ogarniał ten samochód a niestety wiele ich nie ma

aaa i jeszcze jedna rzecz nie patrz na cene zadbane egzemplarze kosztują swoje, a niestety innego nie ma sensu kupować, LR tani ani w zakupie ani w serwisie nie jest, a jak robić coś koło silnika to tylko na oryginalnych częściach, a jak nie ori to trzeba wiedzieć na których
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

16 Sty 2012, 01:08

freelander raczej jako drugie auto w domu jak jest problem z dojazdem albo trzeba dzieci do przedszkola zawieźć faktycznie radzi sobie w dużym błocie i nawet polem da się przejechać ale jako autko rodzinne i na wczasy może się nie sprawdzić troszkę za głośne i inaczej się prowadzi niż typowe autko z napędem na 2 bo tu jest 4x4 non stop i trzeba się przyzwyczaić na koleinach troszkę rzuca
yetimar
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 09 1989
Auto: Land Rover Freelander 98KM

24 Maj 2012, 21:30

Witam! Jeździłem kilka lat służbowym Land Roverem Defender 110 2,5 Tdi. Wyciągał 135 km/h. Jeździł po terenie suwalszczyzny. Wiele razem przeszliśmy.... raz nawet w bagnie go utopiłem ;) W zimę często się zakopywałem, niestety miałem do dyspozycji opony wielosezonowe i nie pomagały biegi terenowe ani blokada osi.Nie uczestniczyłem też w żadnym kursie nauki jazdy terenowej, lecz przez lata bardzo się zaprzyjaźniliśmy i gdy teraz widzę, jak moi następcy jeżdżą "terenową" Kia, to łza się w oku kręci... Jako pasażer jeździłem też innym rodzajami LR, już w innych kolorach służbowych (wyciągarka i webasto bardzo się przydawały :)Kiedyś, na emeryturze, powrócę do niego...
ps. Zapraszam Kolegów do mojej aukcji Allego (2 nowe klosze reflektorów: kierunek i stop)

[link do oferty na Allegro wygasł]
jansuwalki
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1991
Auto: Skoda Octavia

06 Cze 2013, 10:59

Witam wszystkich myślę o zakupie Land Rovera z 2005 roku 2,7 V6 SE , proszę o pomoc użytkowników tej marki najlepiej z tym silnikiem i na co trzeba zwrócić szczególną uwagę przy oględzinach tego samochodu . Pozdrawiam Artek .
artur13
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 01 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Renault Espace
Silnik: 3.0
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 2004