Zapytanie - Pewnie już było - Auto ze stanów

19 Maj 2011, 20:15

Witam wszystkich forumowiczów
Potrzebuję , rzetelnych informacji dotyczących przepisów regulujących sprowadzenie auta ze stanów , w jaki sposób zarejestrować auto jako zabytek , opłaty.
Chciałbym dodać ze mam znaleziona dwa auta z różnymi silnikami jeśli pojemność ma znaczenie , dodge challenger 1973 - 318 - 5,2L bądź 360 - 5,9L.
Pozdrawiam i dziękuję za ewentualne informacje.
Kamil
....
kosmosmozliwosc
Nowicjusz

Miejscowość: Ostrołęka

08 Lut 2012, 11:31

Mam nadzieję, że udalo Ci się zdobyć wszytskie potrzebne informacje, bo ja wlasnie tez szukam i szukam i coraz bardziej sie martwię, jak sie tak naczytałam tych wpisow na forach. Bo nie wiem jak się zabrać za szukanie auta w Stanach. Pośrednik bylnby najlepszy, bo aukcja wydaje mi sie mało wiarygodna. Tym bardziej, że slyszałam o wielu nieprawdziwych informacjach, przekręcaniu licznikow, niepelnej historii samochodu. akurat z ta ostatnia to zawsze można podziałać i się ustrzec, bo w sieci działają firmy, ktore sprawdzaja historię samochodow sprowadzanych z USA. Znajomy korzystał z sprawdzhistorie.pl i byl zadowolony. Kiedys myślalam o samochodzie bitym, ale już sobie taki z glowy zupelnie sama wybiłam, bo na zdjęciach to wszystko moze byc pokazane, albo nic. Teraz sama mam dylemat. Mam nadzieję, że na tym forum znajde potrzebne odpowiedzi.
autoS
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1993
Auto: Skoda
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel ADAM zdobywa nagrodę Red Dot za wzornictwo
    Zdaniem ekspertów i klientów, doceniających niekonwencjonalny wygląd i przełomowe technologie, Opel ADAM to prawdziwy krzyk mody. Najnowszym potwierdzeniem tej opinii jest renomowana nagroda Red Dot za wzornictwo, ...
    Ciekawe pomysły na prezent dla niego od MINI
    MINI Folding Bike Lime to wszechstronny środek transportu stanowiący idealne połączenie stylu, designu i nowoczesności. Dzięki aluminiowej ramie, ośmiu przełożeniom oraz 20-calowym kołom jaskrawozielony składany rower jest ...