Zimny diesel mocno kopci

11 Lut 2009, 20:07

a co to bedzie oznaczac?
lstholas
Nowicjusz

• 11 Lut 2009, 20:41

sprawdzilem. nie ma w plynie oczek olejowych ani nie czuc ze zbiorniczka zapachu spalin
    lstholas
    Nowicjusz

11 Lut 2009, 21:16

Jesli do tego nie wyrzuca plynu to sie chlopie ciesz bardziej niż sie mozesz martwić!!!Podgrzej swiece i sprawdz czy aby napewno wszystkie cieple!!!Tego musisz byc pewien!!!Jesli wszystkie grzeja to musisz zrobic probe olejowa u mechanika lub po prostu sprawdz cisnienie spręzania!!!Jesli to wyjdzie pomyslnie to mozesz miec cos z zapłonem.Napisz ile ci bierze oleju???!!!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

11 Lut 2009, 21:17

swiece dobre a przebiera!?sprawdz kompresje na zimnym silniku.turbina nie ma nic wspolnego z odpalaniem!
    shrek19791016
    Początkujący

11 Lut 2009, 21:27

cisnienie sprężanie tzn kompresję tak? a jeśli ona nie bedzie odpowiednia to ponoć droższy remont? co rozumiesz pod pojeciem "Jesli do tego nie wyrzuca plynu"
    lstholas
    Nowicjusz

11 Lut 2009, 22:22

jesli cisnienie sprezania okaze sie mizerne, to?Musisz pomyslec o nowym czyli uzywanym silniku o remontach nawet nie mysl bo remont to nie tylko pierscienie,kiedys remontowalem silnik 190-tki ,to byl 1998 rok,wiesz ile wybulilem?Na te pieniadze 6000 zl ,wartosc kasy byla inna i wogole to byly inne czasy.Masz Volkswagena to sie ciesz ,silnik kupisz bez problemow ale o tym potem,napisz mi ile ci oleju bierze!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Największa na świecie "Kula zorba" z samochodem w środku
      Największa na świecie "Kula zorba" z samochodem w środku Nissan zbudował największą na świecie kulę zorba, która w swoim wnętrzu chroni naturalnej wielkości Nissana Note. Ogromna, wypełniona powietrzem kula o średnicy ...

11 Lut 2009, 22:30

Przyjacielu nie umiem Tobie powiedzieć ile mi oleju bierze. Co jakiś czas dolewam. Ale tak dokladnie to określić ilościowo nie umiem.
    lstholas
    Nowicjusz

12 Lut 2009, 12:31

czy ktoś wie ile może kosztować orientacyjnie sprawdzenie kompresji?
    lstholas
    Nowicjusz

12 Lut 2009, 15:56

tak pi razy oko 30-40 zl!Zalezy gdzie pojedziesz,to szybko sie sprawdza.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

12 Lut 2009, 16:05

a co Ty przyjacielu na to ze byłby przetawiony zapłon? rozmawiałem dziś z jednym mechanikiem i mowił ze jakby nie miał kompresji to rozgrzany paliłby jeszcze gorzej niż zimny. czy to prawda? i jeszcze mówił że ten rocznik vw na 90% nie jest to brak kompresji. mowił ze zapłon przestawiony może być. może się przestawiło coś jak go kiedyś zimnego zaciągnąłem.
    lstholas
    Nowicjusz

12 Lut 2009, 16:48

Przyjacielu zobacz co ci napisalem w prywatnej wiadomosci,nie otrzymales?To samo ja podejrzewam!!!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

12 Lut 2009, 16:53

Ach nie przeczytalem do konca,ciagnales go zimnego?Może jeszcze na pych probowales?Pisalem ci,że ja podejrzewam przestawiony zaplon na rozrzadzie,zobacz sobie w prywatnych wiadomosciach.Pasek ci przeskoczy o jeden zabek i lipka!Jesli tak bedzie naprawde pomysl o rozrzadzie ,wymien tez sobie pompe wodna jesli masz tam napedzana paskiem od rozrzadu,pamietaj o tym!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP