REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Siwy600 napisał(a):Dosyć często, jako motocyklista spotykam się z nieuprzejmym zachowaniem kierowców, ... Ostatnio jadąc za samochodem zostałem potraktowany ze spryskiwacza, nie pierwszy raz. Zajeżdżanie drogi podczas manewru wymijania to podstawa złośliwości u niektórych kierowców. Do tego dochodzą nieuprzejme gesty, oraz słowa. Czy niektórzy ludzie nie potrafią zrozumieć tego, że są ludzie którzy jeżdżą z rozumem na motocyklu?
Chyba nigdy nie dojdzie do porozumienia między kierowcami jednośladów, a kierowcami 4 kółek... to smutne.
abel napisał(a): kierowca auta najnormalniej nie chce być wymijany, gdyż wcześniej od motocyklisty dojechał do świateł i grzecznie jak inni kierujący samochodami ustawił się w kolejce
Siwy600 napisał(a):więc będziesz się musiał przyzwyczaić do pięknego ryku silnika
Dishman napisał(a):A to niby czemu?
I proszę, wylazła "kultura" motocyklistów. Ktoś pisze, że jemu przeszkadza ryk silnika w nocy, a obrońca motocyklistów zamiast to uszanować, pisze, że musisz się do tego przyzwyczaić.
Wolność jednych nie może być kosztem drugich!
Jakim prawem zezwalasz na takie zachowanie? Drogi obrońco uciśnionych, wymagasz kultury od samochodziarzy, a sam masz w poważaniu ciszę nocną zakłócaną przez motocykl.
Żal mi Ciebie.
Dishman napisał(a):I proszę, wylazła "kultura" motocyklistów.
Siwy600 napisał(a):Zastanów się co Ty piszesz, swoją wypowiedź uzasadniłem wyżej. Zarzucasz mi brak kultury, jak nawet mnie nie znasz, coś tu jest chyba nie tak.