REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
moja pierwsza myśl, ale nie z przykokszoną sieczkarnią pod maską. Wiem, że wersji było X i te nowsze już miały lepsze te nieszczęsne wałki, ale... nie kusi Cię 2.7 TT albo v8?Kao napisał(a):A6 C5 allroad 2.5 TDI
Kao napisał(a):2.5 w zasadzie spełnia moje wymagania
miałem okazje, nie raz nie dwa nie 5.galakty napisał(a):A słyszałeś to na żywo?
widocznie wałki już były mocno powycierane, posłuchaj sobie jak ten silnik chodzi jak jest w pełni żywy, moim zdaniem kultura pracy jest niezła.galakty napisał(a):U swojego mechanika kiedyś to widziałem, jak odpalił to szukałem Bizona na polu
Kao napisał(a):Spalanie to sprawa drugorzędna tak jak i rodzaj paliwa, nie patrzę zbytnio na koszty eksploatacji bo prawie wszystko jestem w stanie zrobic sam więc tylko koszt gratów. Poza tym wszystkim robię śmieszne przebiegi autem prywatnym bo na codzień mam firmowe do tłuczenia. Prywatnym zrobię Max 10 tyś przez rok
Kao napisał(a):widocznie wałki już były mocno powycierane, posłuchaj sobie jak ten silnik chodzi jak jest w pełni żywy, moim zdaniem kultura pracy jest niezła.
za słabo wyciszone i w dodatku blacha z papieru.Shepard napisał(a):Subaru Legacy/Outback 3.0 H6
a kurde nie poszła odpowiedzgalakty napisał(a):A co z xDrive? Wziąłbyś 3.0D