26 lipca - nie tankujemy...

Czy popierasz bojkot stacji benzynowych..?

Tak
57
89%
Nie
7
11%
Razem głosów : 64

26 Lip 2007, 22:50

popieram. ja na co dzien do pracy rowerem dojezdzam, zdrowiej i za darmo. jednorazowa akcja nic nie zmieni, ale mozemy to potraktowac jako poczatek szerszych protestow. BOJKOT!!!
my car is my mobile house
kostek
Nowicjusz

Miejscowość: 3miasto

26 Lip 2007, 23:53

Taaa każdy tylko popieram i popieram, a ktoś zastanowił się nad skutkami znacznej obniżki benzyny?? Już teraz kiedy jest taka droga- miasta są zakorkowane, a drogi pełne samochodów. A co byłoby gdyby była tańsza? Troche wyobraźni...Ludzie dla rozrywki braliby furki i jeżdzili do woli na przejażdżki, dla zabawy. Tak więc ja modyfikuje trochę ten apel: chciałbym, żeby kasa z beny rzeczywiście szła na drogi, a po rzeczywistym ich rozbudowaniu (autostrady, drogi wielopasmowe) można dopiero myśleć o obniżeniu cen. Tak to niestety wygląda i wierzcie mi, że także chciałbym aby benzyna była tańsza, ale nie kosztem stania w o wiele większych korkach.
Racer
Nowicjusz

27 Lip 2007, 00:33

Dzisiaj oglądałam wiadomości w Polsacie....nic o nas nie mówili, czyli....totalna porażka.

Za mała skala, z nimi trzeba inaczej!!!

Albo WSZYSCY powiemy DOŚĆ, albo ciągle będziemy jak te barany, które dużo meczą, a nic nie są w stanie zdziałać!
spider
Nowicjusz
Awatar użytkownika

27 Lip 2007, 09:54

ja też popieram
:lol:
karol2505
Nowicjusz

27 Lip 2007, 14:47

To był dobry pomysł, ale po prostu mało osób o nim wiedziało, choć mój ojciec powiedział o rym wszystkim w firmie... Tylko jest jedna sprawa. Cholerne ceny benzyny to nie tylko wina koncernów, lecz także zaborczych rządów pis-u. Ci ludzie podnieśli akcyzę, no bo to chyba za dobrze, żeby benzyna miała kosztować 3,50 za litr... No ale nie pozostawiam tu oczywiście bez winy koncernów...
Opel Astra III sedan...^^Gliwice RLZ**
Schwabschreiber
Początkujący

Miejscowość: ^^Ożarów Mazowiecki City^^ Passat 2,0FSi Vectra 1,9cdti Clio 1,2

28 Lip 2007, 00:31

Racer napisał(a):Taaa każdy tylko popieram i popieram, a ktoś zastanowił się nad skutkami znacznej obniżki benzyny?? Już teraz kiedy jest taka droga- miasta są zakorkowane, a drogi pełne samochodów. A co byłoby gdyby była tańsza? Troche wyobraźni...Ludzie dla rozrywki braliby furki i jeżdzili do woli na przejażdżki, dla zabawy. Tak więc ja modyfikuje trochę ten apel: chciałbym, żeby kasa z beny rzeczywiście szła na drogi, a po rzeczywistym ich rozbudowaniu (autostrady, drogi wielopasmowe) można dopiero myśleć o obniżeniu cen. Tak to niestety wygląda i wierzcie mi, że także chciałbym aby benzyna była tańsza, ale nie kosztem stania w o wiele większych korkach.

Akurat tak sie sklada, ze rozbudowa sieci drog powoduje proporcjonalny wzrost liczby samochodow na drogach, wiec nie ma mowy o zmniejszeniu ruchu drogowego, emisji spalin, itd. poprzez rozbudowe drog.
kiedy nie musze to nie jezdze samochodem, ale gdy wybieram sie dalej to wolalbym placic tylko za rzeczywisty koszt paliwa.
dawno juz powinno sie jezdzic na oleju roslinnym, ale koncerny paliwowe blokuja technologie z tym zwiazane
my car is my mobile house
kostek
Nowicjusz

Miejscowość: 3miasto

28 Lip 2007, 12:10

Chciwość, chciwość i jeszcze raz chciwość - to trzy cechy charakteryzujące koncerny paliwowe... :evil:

A to artykół portalu interia.pl (po bojkocie)

http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/news/ona-tankowala,951663
Milwan

11 Sie 2007, 19:43

POPIERAM
pango
Nowicjusz