406 coupe czy e46???

01 Mar 2010, 22:20

Witam.Szaleje na punkcie 406 coupe, lecz e46 jest też ładnym samochodem. Samochód chciałbym z gazem, albo diesel cena do 25tys zł, który samochód będzie się lepiej sprawował w sensie bezawaryjności? do którego części są tańsze etc moc jaka mnie interesuje do min 140km moje marzenie 210km:D(406coupe) tylko właśnie jakie koszty napraw i części?? aktualnie jeżdżę c200D (w202) i jest super, tylko leję paliwo:)lecz spalanie średnio 7-8l niby mało, ale na 75km???!!!:D jaki samochód jeszcze mógłbym wziąć pod uwagę? myślałem nad e36, ale pełno tego jak kiedyś calibry;)myślę, że doradzicie mi jakoś pozdrawiam
Manfredo
Nowicjusz

01 Mar 2010, 22:34

Myślę, że e46 będzie najlepszym wyjściem. Jeśli przesiądziesz się z mercedesa do przednionapędówki możesz się poczuć nieco rozczarowany.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

01 Mar 2010, 22:53

najlepszym?? dlaczego? wcześniej miałem fiata brava przód napęd i lepiej mi się jeździło tylko psuł się co miesiąc:D prócz tego ze bmw ma tył napęd dlaczego będzie lepszym wyborem??
Manfredo
Nowicjusz

01 Mar 2010, 23:22

BMW Będzie Mądrym Wyborem, jest lepsze od peugeota
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

01 Mar 2010, 23:32

a jakies uzasadnienie sensowne??:)
Manfredo
Nowicjusz

03 Mar 2010, 08:45

No to ja napiszę:
406 Coupe- bardzo fajne autko , jeździłem nim raz na jeździe testowej.Wszystko w porządku ale jakoś jego wygląd mi się nie podobał. W 406 mam bardzo spore doświadczenie więc moge je polecic z czystym sumieniem pod względem mechanicznym.
BMW E46-model BMW który po wszystkich poprzednich modelach serii 7 najbardziej mi się podoba. Ale jeśli brać ten samochód to widzę tylko 2 silniki pasujące do tego samochodu to jest wersja 330 lub M3.Utrzymanie tego samochodu sporo droższe niż Peugeota.

Jeśli ja miałbym brać to z tych 406 Coupe.
astro007
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Za kierownicą w Dacia Jogger
    Nowa Dacia Jogger ma wszystkie cechy, których poszukują rodziny w samochodach segmentu C: zwrotność, komfort i bezpieczeństwo jazdy. Jogger jest zwrotny i łatwy w codziennym użytkowaniu. Kabina jest dobrze wyciszona ...
    Grillowanie, wyjazdy czy wesela - wczorajszy kierowca
    Letnie grillowanie, wyjazdy czy wesela często łączą się ze spożywaniem alkoholu. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że w takiej sytuacji często nie są zdolne do prowadzenia samochodu nie tylko tego samego wieczoru, ...

03 Mar 2010, 10:30

Facet chce w miarę ekonomiczne auto a Ty wyjeżdżasz z M3, na dodatek za 25tys :roll: Jak ma mało spalić to diesel 2.0 :) Moc 2 razy większa niż w tym Mercedesie więc nie będziesz zawiedziony :)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)