REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
bodziokardasz napisał(a):Oszukasz.. momentem obrotowym.
no fakt, bo jak zbyt zawierzysz w moment i będziesz jechać na obrotach max momentu, to zostaniesz w tyle,
MajkPZM napisał(a):qki007 ma racje. Tutaj jest fajny test 1.9TDI 150 vs 1.8T 150, sprinty i v-maxy te same, ale zobaczcie jaka jest róznicą z przewagą dla TDI na elastycznosci na posczegołnych biegach.
http://www.volkswagengolf.pl/vwgolf/30/ ... s-18t-test
Róznica jest taka, że TDI pali 7L a 1.8T 11L:)
jiGsaw napisał(a):Bezsensowna dyskusja - 1.8T będzie szybsze i tyle. koczas - nie trzeba piłować, bo się po prostu nie da, zamiast tego wajchlujesz gałką zmiany biegów...
Co to znaczy szybsze ? na V-max ? Na przyspieszenie ? Czy na torze ? Takich określeń używaliśmy z kolegami w przedszkolu:)jiGsaw napisał(a):Bezsensowna dyskusja - 1.8T będzie szybsze i tyle
TypeRa napisał(a):[ Dodano: Sro Gru 23, 2009 12:27 ]Co to znaczy szybsze ? na V-max ? Na przyspieszenie ? Czy na torze ? Takich określeń używaliśmy z kolegami w przedszkolu:)jiGsaw napisał(a):Bezsensowna dyskusja - 1.8T będzie szybsze i tyle
Przeczytałem temat od początku ale nie wiedziałem że moja wypowiedz wpłynie aż tak bardzo na twoje EGO, nie moja wina że nie potrafisz rozwinąć pojęcia szybki, ta twoja "szybkość" nie zależy tylko od samochodu ale też od kierowcy. PozdrawiamjiGsaw napisał(a):Jak przeczytasz pierwszy post tematu to będziesz wiedział. A jeżeli już czytałeś i nie skumałeś to polecam lekcję czytania ze zrozumieniem, nieco wyższy poziom niż w przedszkolu.
qki007 napisał(a):Oszukasz.. momentem obrotowym.
TypeRa napisał(a):Mimo wszystko TDI ma większy moment obrotowy który stawiam na pierwszym miejscu