Hej.
Mam taki problem, ze manewrujac na parkingu kierownica lewo-prawo, przy skrecaniu w miejscu lub nawet przy malym ruchu, slychac dosyc spore i zauwazalne skrzypienie, a glownie przy skrecaniu kierownicy w lewa strone. Dzwiek jest jeszcze lepiej slyszalny, poniewaz teraz jezdzi sie z otwartymi oknami i brzmi to conajmniej, jakbym komus najechal na noge, co jest bardzo drazniace.
Ogolnie obstawiam 3 rzeczy. Na ogolnych ogledzinach "co trzeba zrobic" , mechanik stwierdzil, ze lewy drazek (albo jego koncowka, nie wiem) do wymiany. Mi natomiast wydaje sie, ze moze to byc albo lewy wahacz albo lewe lozysko, ale nie znam sie niestety na mechanice i nie wiem jak sie zabrac chociazby za sprawdzenie.
Mam tez takie pytanie poza tematem dzialu:
Musze wymienic sobie tarcze i klocki hamulcowe, oraz cos tam przy wycieraczce (od strony pasazera spada z takie "cusia" i nie dziala
![Razz :P]()
, wcale sie nie rusza mimo, ze silniczek jest sprawny. Orientujecie sie jaki moze byc koszt tego, oraz czy dalbym rade sam, przy pomocy filmikow z yt i porad z ksiazki to wykonac : SMILE
![Zmieszany :?]()
Dodam, ze jestem mechatronikiem i znam sie jako tako na mechanice (chociaz bardziej elektryka jest moim konikiem), wiec moze to sie przyda? Z tym, ze ogolnie nie wiem czy robiac samemu czegos nie spiernicze? Bo jednak, jesli jest to w miare proste i co wazne nie wymaga kanalu ani podnosnika a wystarczy zwykly lewarek, to wolalbym zrobic to sam, niz wydawac 800zl na mechanika
![Szczęśliwy :D]()