Audi A3 2023 1.0 tsi manual - terkotanie po naciśnięciu sprzęgła

02 Kwi 2024, 21:35

Od stycznia 2024 jestem użytkownikiem nowego Audi A3 1.0 TSI z manualną skrzynią biegów. Niestety po odebraniu samochodu zauważyłem drobną ale dość irytującą usterkę: słyszalne terkotanie jakby jakiś kabelek lub wiatraczek o coś ocierał w chwili naciśnięcia sprzęgła i hamulca - pojawia się czesto lecz nie zawsze w ok. 70% przypadkach, czasami głośniej, czasami ciszej. Sprawdzałem to w ASO we Wrocławiu ale serwis stwierdził po 4h diagnozie ze nie ma żadnej usterki i po prostu ten typ tak ma.
Jakoś nie mogę w to uwierzyć bo to już mój trzeci samochód trzycylindrowy i nigdy takiej przypadłości nie było tymbardziej że to nie jest dźwięk z silnika tylko wydobywa się z okolic pedałów sprzęgła i hamulca.

Czy ktoś może spotkał się z takim problemem?
Mmmaudi
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co to znaczy być uprzejmym na drodze?
    Po pierwsze być kierowcą przewidywalnym, a nie chaotycznym i pełnym emocji. Po drugie przestrzegać przepisów ruchu drogowego. Po trzecie kierować się zasadą współpracy, ostatecznie intencją wszystkich jest bezpieczne ...
    Nowe VW Transportery T6 dla Policji
    Volkswagen Samochody Użytkowe, na zamówienie Komendy Wojewódzkiej Policji w Poznaniu, w procedurze przetargu publicznego, na początku grudnia dostarczył Policji flotę 100 Transporterów T6 z silnikiem ...