demirbiras napisał(a):hoderi145 napisał(a):
Tobie się chyba zwyczajnie podoba znaczek audi, bo w tym budżecie można kupić fajny samochód, z dynamiczniejszym silnikiem, a nie jakieś stare premium od vaga.
To podaj typy nowych kompaktów za 25 tys z dynamicznym silnikiem
Czy ja gdzieś podałem, że za 25 tys kupimy nowe auto? Za 25 tys prawie każda inna marka oferuje samochód młodszy, z bardziej dynamicznym (również trwałym) silnikiem. A przykłady podałem w moim poście.
Nie demonizuję audi a3, bo to fajne autko, dobrze spasowane, te silnik jakiś problematyczny bardzo nie jest. Ale chcę/chcemy uświadomić autora, że świat motoryzacji nie kończy się na audi i w tej kasie można kupić coś co lepiej jedzie, przy czym mniej pali, wygląda bardziej świeżo i też jest mało awaryjne.
Mirozic napisał(a):a osobiście nie twierdzę, że ten silnik jest mułowaty, czytam opinie innych.. Jeżdżąc a4 ojca 1.6 zachowywał się normalnie.
Bo to jest normalny silnik, albo raczej był w latach 90. Teraz w porównaniu z konkurencją wydaje się mułowaty i dużo palący. Jeśli twoje jedyne porównanie, to jest te a4 twojego ojca i yaris/i20 z kursu prawa jazdy, to może się wydawać te audi nawet dynamiczne Jak nie potrzebujesz dobrej dynamiki, to focus mk.3 1.6 bije tą a3 na głowę pod
niemal każdym względem.