Witam. Jako że uzbierałem trochę "grosza" i chciałbym zakupić swoje pierwsze auto, pragnę zasięgnąć porady u was forumowicze Czy opłaca się kupić to auto? Interesuje mnie tylko benzyna, i tylko 5 drzwi. Co myślicie o silniku 1.6 ? Kwota jaką chce wydać na to auto to jakieś 22 tysiące
Z racji że też patrzyłem na to auto tylko że miałem około 40k to mi powiedzieli forumowicze, ogólnie sporo racji mają.
1.6 mpi (chyba taki skrót) jest dość ospały i też nie ma rewelacji z spalaniem no i silnik technologicznie stary. (To mówili że w moim budżecie średnio taki stary motor, ale wsumie za 22 tys to zapewne max jakiś 2006-7 wychaczysz więc spoko może być)
Ja chciałem w 1.4 tsi ale się naczytalem i odpuściłem.
Olej w silniku po przebiegu 10000 km vs 20000 km, jak wygląda różnica? Wspominałem na forum, że postaram się wrzucić zdjęcia oleju po przejechaniu dystansu 10000 km i później po osiągnięciu kolejnego pułapu bez jego wymiany czyli 20000 km. Dodatkowo dołączę jeszcze zdjęcie z tym jak wygląda ...
Linie na drodze - nie dla ozdoby! Przekraczanie linii ciągłej pojedynczej lub podwójnej na zakręcie, w pobliżu skrzyżowania czy podczas wyprzedzania to częste zachowania na polskich drogach, mimo że utrzymanie swojego toru jazdy jest jedną z podstawowych ...
Nie odradzamy tylko przy 1,6 musisz mieć świadomość, że słabo jedzie i dużo pali jak na swoje osiągi ale za to się nie psuje. Jak ktoś chce lepsze osiągi to może wybrać 2,0 FSI ale nie założy LPG, silnik ma problemy z nagarem na zaworach ale pali niewiele więcej od 1,6 i jedzie zauważalnie lepiej.
Przy 1.6 z tego Sportbacku zostanie tylko back, czyli Ty w tyle Tak jak pisze dzida, jeśli nie przeszkadza Ci mułowatość to go weź, tylko nie licz na cuda. Przejedź się i tyle.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.