17 Paź 2014, 10:47
witam serdecznie wszystkich forumowiczów:)jako że ,nie znalazłem informacji odnośnie mojego pytania,zadam je sam.Jestem posiadaczem Audi A6C5 2,8 Q. 193.KM, skrzynia tip tronic ,kod silnika ACK z 1998roku.jeżdzę nim już rok,przejechałem 30.tyś km,wymieniłem ostatnio rozrząd kompletny,miski olejowe i uszczelki,zawieszenie z przodu.Ostatnio dokucza mi problem, na biegu jałowym trzęsie budą auta jak by nie równo pracował,i zastanawiam się jaką może to być przyczyną. Co się zepsuło???Dodam iż ,wymieniłem kable WN na Bremi,świece NGK laser line iryd,kupiłem nawet cewkę zapłonową NGK(orginał za drogi na mnie)i efekt ten sam.Dodam że, na ssaniu jak auto zimne chodzi idealnie,nic nie trzęsie.Nieraz potrafi zgasnąć jak nagle zachamuje,obroty spadną do 100 potem wskoczą na około 500.Komputer nie wykazuje żadnego błędu,podpinałem pod 3 różne.Mechanik sprawdzał sondy ,mówi że działają.Moc podczas jazdy jest wporządku.Dodam że kupiłem od handlarza ,który wyciął katalizatory i wsadził strumienice(o dziwo chodzi cicho).I nikt nie wie co mu jest???