Audi A8 czy BMW 7?

24 Maj 2010, 21:59

Witam. Planuję kupić auto w przedziale cenowym 60-80 tysięcy. Właściwie, co już zaznaczyłem w temacie wybór okrojony został tylko do dwóch aut. I tutaj mam dylemat... Audi A8 w tej cenie mogę wyhaczyć z roczników 2002-2004, natomiast BMW 7 już nieco młodsze, jednak jak wiadomo wiek nie jest najważniejszy. Furka musi być w dieselu, co najmniej 3 litry (są w ogóle mniejsze silniki? ; > ). Na co zwracam uwagę - moc, im większa, tym lepiej. Ekonomiczność, przyjemność z jazdy... Dodam, że mam 19 lat, nie chciałbym wyglądać śmiesznie w A8.

I pytanie - od kiedy/w jakich modelach montowany jest wielki grill w a8? Niektóre starsze modele mają nowy, wielki, a inne nowsze stary... A chciałbym oczywiście kupić grubasa ;]

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi, na wakacje chciałbym mieć już furę na podwórku ;)
Kamillo
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Octavia Scout 2.0 FSI - dane techniczne
    Skoda Octavia Scout powstała na bazie modelu Octavia kombi ktora wyposaźona była w napęd 4x4. Wersja Scout miała inny styl i większe umiejętności do jazdy w terenie. Odpowiednio przygotowane nadwozie pozwoliło na uzyskanie ...
    Wskazania sondy lambda za katalizatorem
    Przy sprawnym katalizatorze sonda za nim na postoju pokazuje mi niskie wartości ok. 0.1V podczas jazdy są to wysokie odczyty ok 0.8V (oba wykresy w miare płaskie)czy tak powinno być? Jeśli tak to niech ktoś wyjaśni dlaczego ...