REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Tuba napisał(a):Poszukuje auta do 5tyś złotych z LPG i klimą.
Za tyle to tylko jakiś golas z małym silnikiem.Tuba napisał(a):Opel Corsa C,
O których generacjach myślisz? Jak Golf III to spokojnie znajdziesz dobrego, może być problem z klimą. Ale w tym budżecie coś trafisz. Jeśli Golf IV to zapomnij.Tuba napisał(a):VW polo lub golf,
Tuba napisał(a):Ford fiesta(odpada bo brak klimy w budżecie)
Tuba napisał(a):Pytanie tylko, czy w tych samochodach nie będę się męczył na dystanscie 250km w jedną strone na weekend. (Może ktoś ma, jeździ w daleke podróże i są wygodne auta?). Dlatego przypatrzyłem się uważniej również innym samochodom - ciut większym.
Tuba napisał(a):LPG - ważne, żebym dał rade spalić 8l /100km jeśli chodzi o spokojną jazdę,i maxymalnie 10-11l przy butowaniu.
Tuba napisał(a):1.Vectra B - samochód który mi się spodobał , znalazłem z silnikiem 2.0 136km, z lpg, które ponoć bierze 8l/100(czy to prawda czy tylko kit sprzedawcy?)
Tuba napisał(a):2.Renault Laguna I - do 5tyś znalazłem co nieco z LPG i klimą, pytanie jak z awaryjnością, bo po zdjęciach zauważyłem, że rdza lubi blachę tego auta. No i czy dam rade zejść lpg 8l/100
Tuba napisał(a): troche km będę robił więc nawet te 2l/gazu na 100 w ostatecznym rachunku da mi troche oszczędności.
Cybul99 napisał(a):O których generacjach myślisz? Jak Golf III to spokojnie znajdziesz dobrego, może być problem z klimą. Ale w tym budżecie coś trafisz. Jeśli Golf IV to zapomnij.
Cybul99 napisał(a):Prędzej znajdziesz Fieste z klimą od Corsy, tylko o której generacji myślisz? MK V? Zapomnij, starsze? Spokojnie
Cybul99 napisał(a):Bez przesady, 2l gazu to jakieś 3zł.
TFSI napisał(a):No kłóciłbym się pomiędzy Fiestą a Corsą,według mnie prędzej znajdzie się Corsę z klimą niż Fieste.
Tuba napisał(a): vectrą B?
Barol napisał(a):Z tego co pamiętam i własnie szybki pisał to za 5-6k można pomarzyć o Avensisie ale jesli już jesteśmy przy japońcach to może Civic VI albo Accord V?
Kieł napisał(a):Jeżeli chodzi o ekonomiczność to widział bym tutaj Avensisa I i Carinę ew może Mazda 626 o taka:
artur73 napisał(a):jeśli chodzi o wyposażenie ,tego modelu ,to ...bez klimy aut nie ma.