Auto do 70 tysięcy zł

25 Gru 2019, 11:40

Witam.
Przeczytałem kilka tematów o podobnej treści, ale nic fajnego niestety nie znalazłem. Chce też abyście wyjaśnili moje wątpliwości.
Szukam auta do 70k.
Na celowniku miałem Audi a4 b8 może b9, ale trzeba by dozbierać i Mazde 6 III sedan także trzeba by jeszcze dozbierać złotówek chyba, że te egzemplarze które można znaleść na necie w tej kwocie nie są wtopą.
Apropo Audi. Jak z tym dieslem jest naprawde? Do tej pory tylko benzyna i szczerze mówiąc obawiam sie tych drogich usterek itd. Trasy robie bo raz na miesiąc zdarza się 1500km oprócz tego auto robiłoby raczej 400-500km miesięcznie i nie ruch miejski, a dojazd do pracy po 20km.
Apropo nowej Mazdy jak to z nią jest? Tutaj oczywiście benzyna. Auto ma jakieś poważne wady czy jak poprzednie generacje w sumie tylko korozja?
Zależy mi na tym żeby auto nie psuło się jakoś poważnie co miesiąc i spalanie w granicach rozsądku. Pozdro
HerrJunior
Nowicjusz

25 Gru 2019, 20:07

Mazda 6 bardzo fajne auto, na tle konkurencji wypada najlepiej chyba. Ja akurat uzytkowalem diesla i mam pozytywne odczucia, moc na idealnym poziomie dla zwykłego Kowalskiego, spalanie ok 6 litrów. Ogólnie auto bardzo ciekawe, w środku przestronne, bagażnik spory, jak na japonczyka to nawet dobrze wyciszone. Co bardzo mi sie podoba, ergonomiczne wnętrze, wszystko czytelne, pod ręką bez kombinacji. Jedynie co byś poprawił to blachę jakby ktoś chciał pojeździć dłużej
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

25 Gru 2019, 20:56

A jak z awaryjnością Mazdy w dieslu? To samo co poprzednie generacje?
HerrJunior
Nowicjusz

25 Gru 2019, 21:52

Tego nie wiem, użytkowaniem auto które miało ok 150tys i chodziło normalnie ale nie jestem w stanie powiedzieć cos więcej w sumie cos tam w internecie marudzą na tego diesla ale prawda jest taka ze teraz co nie kupisz to jeden ......
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

25 Gru 2019, 22:00

Co myślisz nt audi a4 b8 ew 9?
HerrJunior
Nowicjusz

25 Gru 2019, 22:05

a4 b8 dobre auto ... ale wg. mnie troche przereklamowane....miałem w tym roku kilka egzemplarzy A4 B8 i generalnie nie ma się do czego czepiać...poprawnie zrobione solidne auto ale bez wodotrysków, innymi markami mi osobiście lepiej się jeździło, chociaż audi bdb walory jezdne.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie