Avensis T25 2003 - mocowanie retrofitu LED

13 Kwi 2023, 23:03

Cześć, zakupiłem niedawno retrofity ledowe Philips H1 .Chciałem wymienić żarówki H1 tylko mam problem z umocowaniem adaptera na retrofit , gdyż ten haczyk gdy jest zaciśnięty nie trzyma go , a w oprawce na standardowa żarówkę H1 nie mam miejsca na to . Czy ktoś montował, czy jest jakiś sposób na to bez januszowania ? :/
callmesiwy
Nowicjusz

Miejscowość: Usa
Prawo jazdy: 30 07 1939
Auto: bmw
Silnik: mgRog
Rok produkcji: 1973
  • 14 Kwi 2023, 11:17

Ciężko powiedzieć jak to rozwiązać bo nie dałeś żadnego zdjęcia poglądowego i nie widać ile tam jest miejsca. Generalnie przy takich retrofitach zawsze z tyłu masz radiatory które w większym lub mniejszym stopniu wystają i bardzo często nie da się założyć oryginalnej osłony, tu trzeba coś kombinować i przerabiać.
    callmesiwy napisał(a):mam problem z umocowaniem adaptera na retrofit , gdyż ten haczyk gdy jest zaciśnięty nie trzyma go
    Co do samego mocowania to tu raczej nie powinno być problemu. Przyjrzyj się gdzie jest luz u czy faktycznie ten retrofit dobrze założyłeś.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

14 Kwi 2023, 11:40

Dam zdjęcie jak wrócę z pracy koło 18
    callmesiwy
    Nowicjusz

14 Kwi 2023, 11:50

Sprawdź też to mocowanie w którym miejscu nie trzyma i czy retrofid dobrze zakładasz.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

14 Kwi 2023, 13:57

A to w halogenach chcesz na dole w zderzaku je założyć i mają być do jazdy dziennej?
    Beks
    Nowicjusz

15 Kwi 2023, 09:35

Beks napisał(a):A to w halogenach chcesz na dole w zderzaku je założyć i mają być do jazdy dziennej?

Nie , mieszkam na codzień we Francji , i tutaj po wioskach w nocy jeździ się fatalnie to szukałem jakiegoś rozwiązania żeby polepszyć jakość światła, zamontowałem H7 na światła mijania i jestem zadowolony z efektu , dlatego postanowiłem na światła drogowe też założyć.
    callmesiwy
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne