Bardzo ważna sprawa z wyborem samochodu!

25 Wrz 2008, 18:31

Jest problem poniewaz nie wiem jaki samochód wybrac. samochody które mnie interesuja to Audi A4 2.5 TDI 180 koni Quattro 2002. Mercedes C 270D 2002. Honda Accord 2.4 2004. Chodzi o to zeby samochód byl nie zawodny i nie mial wad technicznych, a juz rózne rzeczy slyszalem np o silniku audi 2.5TDi wiec nie wiem co jest prawda a co mitem prosze o pomoc. Piszcie co byscie wybrali i dlaczego. Z góry dzieki..
miki55555
Nowicjusz

25 Wrz 2008, 18:35

No i zapomnial bym jeszcze Bmw 325i 2002.
miki55555
Nowicjusz

25 Wrz 2008, 18:56

audi przy wymianie sprzegla trzeba wymieniac kolo zamachowe tzw podwojne
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

26 Wrz 2008, 00:00

Każde z wymienionych jest dobrym samochodem i trudno by było się do czegokolwiek przyczepić, więc wybór to jedynie odczucia z jazdy próbnej i estetyka. Osobiście brałbym honde bo się jeszcze tak na ulicach nie opatrzyła.
pirlo333
Początkujący

26 Wrz 2008, 19:53

też bym wziął hondę , nie jest oklepana tak jak audi , jest piękna , silnik dobry , a honda to honda nie powinna sprawiać problemów , możesz poszukać jeszcze avensis lub mazdy 6
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

27 Wrz 2008, 09:57

Ja bym wybrał Mercedesa (może dlatego, że mam e-klasę). Mam też Audi z silnikiem 1,9TDi i powiem, że jest naprawdę oszczędny i porządny. Co do 2,5TDi...jeśli nie interesuje Cię oszczędność to może być ciekawy wybór, ale...musisz się dowiedzieć ile kosztuje wymiana rozrządu w takim samochodzie...Mercedes...tu czasem może wyskoczyć jakiś błąd w elektronice...a poza tym jak lejesz dobre paliwo, to nie powinno być problemów. Honda...hm...tu ciężko mi cokolwiek powiedzieć, wydaje mi się, że jest mało awaryjna...nowoczesny Design, ładny, solidny i przyciąga uwagę. Pamiętaj, że poza kupie tankuj dobre paliwo, żeby auto Ci mogło dłużej posłużyć (chodzi mi o znane stacje benzynowe, a nie jakieś mało znane, gdzie paliwo jest czasem gorszej jakości;p). Pamiętaj też o wymianie filtrów i paska rozrządu ew. łańcuszka. Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi z napędem hybrydowym - A6, A8 oraz Q5
    Audi wyznacza nowe standardy w technologii hybrydowej. Już w 1989 roku marka udowodniła swoje kompetencje w wykorzystaniu technologii hybrydowej dzięki projektowi technologicznemu - Audi duo. Pierwszy model produkcyjny - ...