Barierki przed parkingiem prywatnym

02 Lip 2016, 23:30

Pracuję w pewnej firmie, przed budynkiem jest prywatny (chyba) parking od osoby która nam wynajmuje powierzchnię. Przed parkingiem jest chodnik.
Konkurencyjnej firmie nie podobało się, że mamy parking i podziałali w urzędzie miasta tak, że postawili nam przed parkingiem barierki. Wygląda to tak że na 2 miejsca parkingowe da się wjechać, a po środku przed kolejnymi dwoma miejscami parkingowymi postawili nam barierki - nie wiem kto był taki inteligentny.
Miasto może sobie tak stawiać barierki gdzie chce?
Hehe89
Początkujący

Zdjęcia: 14
Auto: vw

03 Lip 2016, 07:10

Miasto może stawiać barierki tylko na swoim terenie i raczej w uzasadnionych przypadkach. Spotkałem się z podobnym problemem. Włściciel sklepu zrobił parking dla klientów bezpośrednio za chodnikiem-nie było osobnego wjazdu tylko każdy klient wjeżdżał na miejsce bezpośrednio przez chodnik. Miasto odgrodziło chodnik pozostawiając jeden wjazd, ale ze względu na niewielkie rozmiary, funkcjonalność parkingu znacząco spadła- zamiast 4 samochodów w poprzek mieściły się tylko 2 wzdłuż chodnika. W tym przypadku interweniowali okoliczni mieszkańcy gdyż dostawczaki rujnowały chodnik.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna