Bieliński maszyny

04 Lip 2015, 08:28

Witam czy ktoś kupował w firmie Bieliński Maszyny z Gdańska
Mają fajną audi a6 2014 zastanawiam się bo jest mi bardzo szybko potrzebne auto,tylko że chcą 30 procent wpłaty i sprowadzą ,boję się troche że to może jakiś szrot być.
navi
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 06 1990
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: volvo
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2014

04 Lip 2015, 13:08

Już wiem i niekupuję firma wzieła zaliczki i się zwineła
navi
Nowicjusz

04 Lip 2015, 13:12

To były te same osoby co ED-BUD edward Kuleszo ,wał nad wały ...ciekawe czy policja Łódzka znowu się popisze i nic nie zrobi...ciekawe
mirek835
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 05 1983
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: passat
Silnik: 1.9
Rok produkcji: 1999

04 Lip 2015, 18:47

Ludzie zgłaszajcie to policji w swoich miejscach zamieszkania to jest ed bud edward kuleszo oszust z Lodzi .
manitou
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 05 1985
Auto: bmwx5
Silnik: 3,0
Typ: SUV
Rok produkcji: 2008

04 Lip 2015, 18:51

kolego kuleszo czy bieliński to są słupy...
mirek835
Nowicjusz

04 Lip 2015, 22:11

Takie samo działanie jak w przypadku Ed-Budu. Ci sami ludzie.
power550
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 03 2007
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW M5
Silnik: V10
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2010

06 Lip 2015, 05:20

Dokładnie kolego tylko powiedz to policji w Łodzi bo oni są głusi i ślepi...A Rutkowski sprawdza na feacebooku śmieszny gość 10000 za to bierze.... Przynajmniej odemnie...... Policja z Gdańska może ich nauczy że nie trzeba bać się przestępców.... Żenada
mirek835
Nowicjusz

06 Lip 2015, 15:03

Poszukuję osób okradzionych przez firmę BIELIŃSKI-MASZYNY.PL z Gdańska ul szafarnia 10 info proszę wysyłać przez formularz do kontaktu. .
navi
Nowicjusz

06 Lip 2015, 16:37

Tez mnie chcieli oszukac, juz mialem umowe i fakture pro-forma. Ale ich dobrze sprawdzilem... i wiedzialem ze to przekret jest. Zglaszalem nawet na otomoto, ze wyludzaja zaliczki, ale oni maja to gdzies. Byle wziac prowizje od wystawionego pojazdu.
fachman
Nowicjusz

Auto: Skoda Superb
Paliwo: Inne
Typ: Kombi

06 Lip 2015, 16:42

Dokładnie ta sama sytuacja co w Łodzi... umowy, upoważnienia itp
Szef IDEALNIE manipulował sekretarkami.
Pracowałam tam - w Gdańsku - jako pierwsza zgłosiłam sprawę na policji w piątek około 9 rano. Nikt (ani szef, ani przedstawiciele) nie odbierał telefonu od czwartku popołudnia. Cisnęłam ich bo sama chciałam wiedzieć kiedy przyjedzie zamówione przeze mnie auto. ale nic... cisza... Zakupiłam samochód - straciłam 15 tyś zaliczki oraz wynagrodzenie. Prowizja 1% od sumy umowy podpisanej W BIURZE (te przez internet się nie liczyły)? to tylko obiecanki - my nie dostałyśmy nic. Zarobiłyśmy tylko OGROMNE kłopoty.
Spodziewam się ataku klientów na moją osobę - w końcu to ja z Państwem podpisywałam umowę... Na pełnej nieświadomce całej sytuacji!!
To nie byli głupi ludzie - oni mieli każdy szczegół dopracowany w 1000%. Rzeczową i składną odpowiedź na każde moje i Kasi pytanie. Na początku istnienia biura dzwonił koleś (podstawiony zapewne) który pytał o koparkę którą zamówił wcześniej - skierowałam do szefa bo nie wiedziałam nic o zamówieniach wcześniejszych. klient nie zgłaszał nieprawidłowości więc myslałam, że dostał koparę i jest wszystko ok. Zanim podjęłam pracę na pełnych obrotach sprawdziłam SZEFA, FIRMĘ, LOKAL GDZIE WYNAJMOWANE BYŁO BIURO, CZY AUTA ISTNIEJĄ NAPRAWDĘ, czy nie są kradzione. Wszystko było IDEALNIE. szef ok, firma istnieje, auta legalne, zarejestrowana w zus. NIC NIE WYGLĄDAŁO NA TO ŻE COŚ MOŻE BYĆ NIE TAK!! Szef obiecywał co chwile że przyjedzie ale tyle jest pracy (podobno prowadził też drugi biznes) że nie ma kiedy ale NA PEWNO wróci do PL razem z transportem.
Oddałam wszystkie dokumenty policji - poinformowałam tylko te osoby z którymi miałam kontakt z tel prywatnego. Bardzo proszę o odzew ludzi z którymi nie udało mi się skontaktować. Podobno na kontach są pieniądze (już zamrożone) - albo to skończeni idioci że nie wypłacali na bieżąco i pozostawiali po sobie tyle śladów albo nie spodziewali się ze reakcja na wyłączony telefon będzie TAK SZYBKA. Bardzo proszę o kontakt!!!! Jeśli wszyscy się za to zabierzemy może uda się coś zdziałać i każdy z nas odzyska choć część pieniążków...
Papaya
Nowicjusz

Auto: kuga

06 Lip 2015, 16:46

Wiem, że to głupie ale... Kurcze, gdyby ktoś dał mi jakikolwiek znak, że coś jest nie tak!!! Nie zbierałabym zaliczek od ludzi, po cichu udałoby się ich namierzyć
Państwo jako klienci mogliby potraktować mnie jako ich wspólniczkę... Ale chyba było widać, że o wszystko pytam szefa i przekazywałam tylko jego decyzje.
Kiedy ludzie przychodzili i mówili że sprawdzali nas wszedzie (bank, prawnik, ceidg) zanim wpłacili zaliczkę to byłam przekonana, że wszystko jest ok i tak jak cała reszta wpłaciłam zaliczkę na "wymarzone autko"....
Pozostaje tylko działać - jeśli to prawda że pieniądze są na koncie (nie miałam dostępu do kont bankowych) to chyba są jakieś szanse na odzyskanie!!
Papaya
Nowicjusz

Auto: kuga

06 Lip 2015, 17:01

Klamstwo! Pani Patrycja zapewniala, ze jej sasiadka rzekomo kupila forda Kugę za 39tys i jest bardzo zadowolona. Hehe Zrobi z siebie ofiarę tak jak to ustalili zapewne, dostanie jakis wyrok albo i nie, a swoja dolę dostala albo dostanie w swoim czasie. W przypadku ed-budu bylo identycznie-niejaka Ania też padla niby ofiara...
fachman
Nowicjusz

06 Lip 2015, 17:12

Kolego mylisz się Pani Patrycja i Pani Kasia są niewinne były marionetkami w tym spektaklu,.a Pani Patrycja została tylko z kłopotami.zastanów się ta grupa Przestępców nie szuka wspólników tylko naiwnych i uczciwych żeby ich wykorzystać
mirek835
Nowicjusz

06 Lip 2015, 17:29

Chcialem kupic samochód, ale poprzez leasing i zaliczkę potraktować jako pierwszą ratę. Gdy bank poprosil o dokumenty pojazdu bylo zwodzenie a potem kontakt się urwal. Stało się pewne, że to mega przekręt. A Pani Patrycji to chyba bardzo zależalo na prowizji...
fachman
Nowicjusz

06 Lip 2015, 17:29

Chcialem kupic samochód, ale poprzez leasing i zaliczkę potraktować jako pierwszą ratę. Gdy bank poprosil o dokumenty pojazdu bylo zwodzenie a potem kontakt się urwal. Stało się pewne, że to mega przekręt. A Pani Patrycji to chyba bardzo zależalo na prowizji...
fachman
Nowicjusz