Jestem tu nowa, ale mam nadzieje, ze znajdzie sie ktos, kto bedzie mi w stanie pomoc. Jestem posiadaczka passata 2.8 V6 benzyna, tiptronic. Moj passat, z powodu awarii w skrzyni - brak wstecznego biegu, postal kilka miesiecy, niejezdzony z powodu braku funduszu na naprawe. Jak sie juz za niego zabralam, to najpierw musialam wymienic akumulator bo mi calkowicie przez to stanie padl. Znajomy mial podobne objawy z tym wstecznym, tylko ze w audi i u niego zostal wymieniony "wielofunkcyjny przelacznik" i wszystko wrocilo do normy. U mnie tez zostal wymieniony i nie tylko sie nie polepszylo, co pogorszylo!! Teraz praktycznie nie mam zadnego biegu, nie da sie nim wcale jechac i strasznie huczy. Szaleja tez wskazniki przelaczania biegow, tak jakby cos z elektryka nie bylo tak. Wczesniej mialam sytuacje, ze same mi sie swiatla postoju wlaczyly. No i teraz mam problem. Rozni fachowcy i kazdy ma swoja teze. Jeden twierdzi ze zapchany jest filtr olejowy w skrzyni i po wymianie bedzie ok. (Dodam, ze ja nie wymienialam tego w swoim aucie) Nastepny, ze koszyczek skrzyni i trzeba go wymienic, co w Niemczech kosztuje bagatela 1800 euro!!. Kolejny zas, ze wina w elektryce i tam trzeba szukac. A ja nie mam nerwow i pieniedzy na sprawdzanie tych wszystkich mozliwosci. Moze ktos z panstwa mial podobny przypadek, lub zna sie na tiptronikach i moglby mnie naprowadzic. Bylabym bardzo wdzieczna.
![Neutral :|]()