CERAMIZER ktoś używał?? czy to tylko chwyt reklamowy??

31 Sie 2014, 14:35

Nie wiem jak było z Twoim synchronizatorem i czego przyczyną był lekki zgrzyt :]
Trochę mnie niepokoisz ale różnie ludzie mówią. Sam zobacze :]

Dzięki za życzenia :]
wampir50
Nowicjusz

Auto: Mazda

16 Wrz 2014, 12:29

Nie miałem ostatnio czasu na samochód ale w tym tygodniu powinno być lepiej, jutro wlewam. Zobaczymy co wyjdzie z tego :]
wampir50
Nowicjusz

24 Wrz 2014, 09:59

Nie wiem czy ktoś to czyta ale obiecałem, więc dla swojego sumienia powiem :]

Nie oczekiwałem od Cerramizera cudów i dobrze, bo bym się przeliczył. Nie oznacza to jednak, ze nic pozytywnego się nie zadziało :]

Póki co zrobiłem z tym specyfikiem polecane przez producenta 1.5 kkm, specjalnie więcej jeździłem nawet z pracy do domu aby tych km trochę nabyć). Po około 800km zauważyłem, że szybciej odpala naprawdę jak leciutko przechylam kluczyk i już :] Co do ogólnego wrażenia z działania to na pewno in plus to, że słyszę jak wyrównała się praca silnika ( a słuch mam dobry :)) Spalanie nie spadło, chociaż producent też o tym wspomina...

Więc refleksje mam takie, że jak ktoś ma wygórowane żadania wobec małej strzykaweczki to się rpzeliczy, jeśli jednak podchodzimy racjonalnie to zauważymy korzyści.
wampir50
Nowicjusz

15 Paź 2014, 23:30

Trzeba tylko pamiętać że to nie jest cudowny środek który wszystko naprawi.Jeżeli silnik jest już w stanie agonalnym to nie ma co oczekiwać cudów. Moim daniem zawsze można spróbować, nie powinien zaszkodzić a może tylko pomóc.
webb
Nowicjusz

Auto: Leganza
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

30 Gru 2014, 01:02

webb tak oczywiście. Gdyby był cudowny to mechanicy by zzbankrutowali bo każdy by wlewał Ceramizer i jeździł do śmierci. Ważne, ze nie szkodzi ten środek i zawsze można spróbować, bo do stracenia tylko parę złotych,.
wampir50
Nowicjusz

31 Gru 2014, 13:34

wróciłem na forum i widzę, że do grona entuzajstów dołączyła kolejna osoba, dobrze, bo myślałem, że zawsze będę jedyny na tym forum :]
Ja juz ponad rok jeżdze z ceramizerem i nie narzekam, czeka mnie teraz wymiana oleju i zaleje znowu.
Sensei
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 01 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    [D] Accord VI 2,0 / 406 2,0 / 75 2,0 / Passat B5 1,8T
    Podstawowe kryteria zestawienia: - sedan segmentu D - silnik benzynowy do 2l - manualna skrzynia biegów - modele z ok. 2000r. Wytypowane modele do zestawienia: - Honda Accord VI 2,0 - 147KM - Peugeot 406 2,0 - 136KM ...

31 Gru 2014, 14:40

możesz lać, ważne jest to co napisałem, że na pewno nie zaszkodzi, ale trzeba pamiętać, że zawsze może przyjść moment kiedy jest za późno i Ceramizer ani żaden inny środek nie pomoże.
wampir50
Nowicjusz

31 Gru 2014, 17:11

wampir50 napisał(a):możesz lać, ważne jest to co napisałem, że na pewno nie zaszkodzi, ale trzeba pamiętać, że zawsze może przyjść moment kiedy jest za późno i Ceramizer ani żaden inny środek nie pomoże.

U mnie w instrukcji obsługi lancera jest całkowity zakaz stosowania jakichkolwiek dodatków do oleju,a znowu co do oleju nie ma jakichś rygorystycznych wymagań.Mitsubishi nie wymaga jakichkolwiek certyfikatów jak inne marki.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

31 Gru 2014, 17:34

Żaden producent olejów nie dopuszcza możliwości stosowania dodatków do olejów,jeśli już to tylko na własne ryzyko.Powtarzam jeszcze raz ,jedynym wiarygodnym specyfikiem,który naprawdę działa,nie zmienia parametrów olejów jest Bishops Original,przekonywujący jest też ten rosyjski wynalazek,kopia Bishopa(nazwy teraz nie pamiętam),te specyfiki wsiąkają w strukturę metalu na głębokość kilku mikronów,zapobiegają tzw.suchym startom(Castrol Magnatec podobnie działa ale na innej zasadzie),nie posiadają w swym składzie cząstek stałych,co podkreślają w swych reklamach,niestety są drogie.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

31 Gru 2014, 17:49

PhantomASA1 napisał(a):Żaden producent olejów nie dopuszcza możliwości stosowania dodatków do olejów

Pisałem o producencie aut i to niezbyt wymagającym w stosunku do oleju silnikowego :wink:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

31 Gru 2014, 17:57

No dobra,zrozumiałem.Weź kup jakiekolwiek auto nowe ,na gwarancji,niech ci się cokolwiek stanie z silnikiem,i przyznaj się,że coś do oleju wlałeś,już jesteś na straconej pozycji :D Tracisz gwarancję.Nawet jeśli zdrowy rozsądek i typ uszkodzenia będzie wykluczał winę tego specyfiku,gwarancjo adieu papa!Albo inaczej,weź oskarż jakiegoś producenta,że to olej zniszczył twój silnik i przyznaj się,że coś do niego wlałeś :D
PhantomASA1
Forumowicz VIP

31 Gru 2014, 18:02

No tak,jest to jakiś dupochron dla producenta :lol: Ale ja z zasady podchodzę do takich wynalazków jak pies do jeża :lol: Uważam że silniki i oleje są na takim poziomie,że wystarczy regularnie zmieniać olej i będzie dobrze :ok:
Te przedłużone przebiegi między wymianą oleju też mi się nie podobają,taki trochę staroświecki jestem :wink:
Ostatnio edytowany przez yeti65, 31 Gru 2014, 18:42, edytowano w sumie 1 raz
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

31 Gru 2014, 18:29

Ja podobnie,dlatego nim coś zastosuję, to najpierw dużo czytam,potem biorę coś na logikę,bo rozum bywa pomocny.Np .pytam i zastanawiam się nad tym,jeśli kiedyś byli faceci,którzy potrafili chodzić po wodzie,to dlaczego nie potrafili latać,bądź kopać łopatą dołków w wodzie?!Przecież to taka sama skala trudności :lol: Poczytałem najpierw o Bishopie,wziąłem go, przepuściłem przez logikę,nie zapaliła mi się czerwona lampka w głowie,i wlałem najpierw do silnika,potem do wyjącego mostu i most po jakimś czasie ucichł,chociaż wcale nie zdechł!żyje :D( Wtedy wlałem go też do skrzyni biegów,poszło 350 zł ale nie żałuję).Zregenerował coś?! ano w żadnym wypadku,pokrył zużyte kulki w łożyskach i bieżnie warstwą smarną,wsiąknął w strukturę metalu i zamknęły japę,w jaki sposób cząsteczki kwarcu miałyby połączyć się z zaolejoną powierzchnią?!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

16 Sty 2015, 23:42

I ja się podłączę do tego tematu, rodzice mają volvo v40, przy tych temperaturach mają spory problem z zapalaniem, znajomy mi mówił, że dolał do swojego auta ceramizer i pomogło, czy ktoś z Was stosował w tym celu?
bpa
Początkujący

Auto: volvo v40

22 Sty 2015, 01:22

Ceramizer jest zdecydowanie przereklamowany. Sa na polskim rynku inne preparaty które działają lepiej.
radek102
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 06 07 2006
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E46
Silnik: 1.8 CI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2000