Chłodnica Fiat Brava

03 Paź 2018, 16:47

Coś mi się stało z chłodnicą, wyciekł płyn. Mam nadzieję, że nic poważniejszego nie będzie. Ale chłodnicę trzeba wymienić. Mam wersję Brava 1.2 16v 80KM z klimatyzacją. Muszę kupić chłodnicę. Na zdjęciu starej mechanik pokazał, że w prawym górnym rogu jest króciec - do mojej wersji potrzebuję chłodnicy bez zbiorniczka. Szukam w internecie po numerze części, ale nie wiem.

Mechanik na zdjęciu pokazuje, że musi być coś takiego:
[zdjęcie]

Szukam tego, ale nie wiem, która będzie właściwa:
https://autowanda.pl/czesci-do-auta/fiat/brava-1995,1di/1-2-16v-80-80km,f6b/chlodnica-wody,7f

Ktoś się orientuje która będzie właściwa? Teoretycznie wszystkie się nadają do modelu, bo tak wyszukuję, ale jednak w praktyce tak nie jest.
JerryLee
Początkujący

Prawo jazdy: 18 09 2013
Auto: Brak

03 Paź 2018, 16:53

Nie masz oznaczenia nigdzie na tej chłodnicy? Ten króciec powinny mieć wszystkie jak są do tego modelu samochodu i silnika.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

03 Paź 2018, 17:56

No właśnie dziwna sytuacja, bo nie. Oznaczenie mam, ale pokazuje chłodnice z odpowietrznikami, jakimiś zaworkami, a mechanik mówi, że ma być taki króciec. Dziwna sprawa. Tylko problem w tym, że on znalazł pasującą za 460 zł. To bardzo duża kwota i chciałem znaleźć we własnym zakresie, tylko nie mogę. Dziwne-numer się zgadza, a jednak to nie to.
JerryLee
Początkujący

Prawo jazdy: 18 09 2013
Auto: Brak

04 Paź 2018, 09:36

No dobra, a ten króciec jest podłączony do zbiorniczka wyrównawczego? W innej chodnicy pasującej też na pewno będzie tyle że może w innym miejscu, o to chodzi?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Glikometr - tester płynu chłodniczego - instrukcja
    Cześć, pokażę Wam jak działa glikometr przyrząd którym możemy przetestować temperaturę wrzenia i przemarzania płynu chłodniczego który znajduje się w układzie chłodzenia samochodu. Dlaczego warto kontrolować ...