Ciężko odpala

16 Sie 2019, 18:06

Witam proszę się nie śmiać jak coś może i głupie mam pytanie :). Dziś byłem na wymianie jednej opony tylnej, gość podniósł lewarkiem wymienił itp. Wsiadam do samochodu przekrecam kluczyk a tu kręci kilka sekund. W końcu odpalił samochod. Wcześniej odpalal od strzała. Pytanie czy jak podniósł samochod to mógło zejść paliwo z filtra albo z węży? I dlatego tak długo kręcił? Czy coś nie tak z jakąś pompka? Dodam że dojechałem do domu i odpaliłem 3 razu i odpalił od strzała.
patryk2014
Nowicjusz

16 Sie 2019, 18:12

Jak miałeś mało paliwa to pompa mogła sie zapowietrzyc, jest to mozliwe.
Ps. Opony wymieniamy parami
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

16 Sie 2019, 19:31

No właśnie wczoraj lalem pod sam korek. I się zdziwiłem ta sytuacja może jakieś podciśnienie albo coś (ford fiesta 2002 lift 1.6zetec benzyna). A co do opony kupiłem używaną w identyczna bo miałem 3 te same i jedna inną. Wymieniłem żeby 4 takie same były
patryk2014
Nowicjusz

16 Sie 2019, 21:18

Moze miał jednorazowego focha, szczerze mówiąc dziwnie tak no.ale cóż, trzeba czekać i obserwować
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

17 Sie 2019, 04:41

Ok też mam taką nadzieję zobaczymy co będzie dalej :)
patryk2014
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...