Ciężko odpala z zimnego silnika. Freelander

05 Sie 2009, 20:44

witam, mam pytanko, co moze być powodem:

auto stoi cały dzień później go odpalam, musi go trochę pokręcić, w końcu odpala poleci trochę dymu z wydechu, zgaszę go, po kilku minutach odpala odrazu bez problemu bez żadnego dymu. Dodam że w obu przypadkach silnik chodzi równiutko.
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

05 Sie 2009, 20:55

jaki masz silnik i z którego roku masz autko
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

05 Sie 2009, 22:44

2.0 xdi 99rocznik
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

06 Sie 2009, 17:47

sprawdź świece żarowe
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

08 Sie 2009, 18:38

hej ja mam taki sam silik i ten sam rocznik i mialem ten sam problem wymienilem swiece i dalej bylo tak samo:) okazalo sie ze rozrzad przeskoczyl mi o jeden zabek na pasku , poprawilem rozrzad sprawdzilem elektryke i teraz smiga:)
bumm
Nowicjusz

Miejscowość: oka

20 Wrz 2009, 17:09

rozrząd wymieniłem, świece żarowe są ok, ich sterownik też, pompa wtryskowa też, wymieniłem i odpowietrzyłem filtr paliwa, dolałem stp i dalej to samo ;/ jakieś pomysły? dziś sprawdzałem filtr czy nie jest zapowietrzony i niestety okazało się że się zapowietrza, może zamontować zaworek zwrotny? W którym miejscu?
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poradnik kupującego #1 - Lexus IS XE10 mk1 (1999-2005)
    Geneza Lexus IS pierwszej generacji dostępny był początkowo jedynie jako sedan z dwulitrowym silnikiem. W 2001 roku do oferty wprowadzono wersję kombi o nazwie SportCross oraz wersję IS 300 z legendarnym silnikiem 2JZ. Modernizacje: ...
    Czy płukanki do silnika rzeczywiście pomagają?
    Temat płukanek do silnika to powód do niekończące się dyskusji. Niektórzy uważają, że użycie płukanki nie tylko nie pomaga, ale może nawet zaszkodzić silnikowi. Inni są fanami płukanek i stosują je jako środek ...