Co wybrać; BMW X5 czy MITSUBISHI PAJERO ? POMÓŻCIE;)

16 Gru 2010, 18:07

Jaguar od dawna już nie jest tym samym co kiedyś. A Land/Range Rover to dla mnie żadna legenda, technicznie najpewniej wypada bladziutko przy BMW/MB, od taka to klasa premium... z resztą już nieraz słyszałem, że to niezły badziew te Range Rovery itp. Nie kompromituj się poraz kolejny.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
0

16 Gru 2010, 18:17

w sumie to teraz myślę o Bmw X5 i range rover , któe waszym zdaniem lepsze.? taki range z silniczkiem 3.0d
Ostatnio edytowany przez MAXER93, 16 Gru 2010, 18:21, edytowano w sumie 1 raz
MAXER93

0

16 Gru 2010, 18:20

Z pewnością dość drogie utrzymanie jeżeli chodzi o części, ale to norma w takiej klasie aut.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

16 Gru 2010, 18:25

jednak przepatrzyłem sobie i modele do 70 tys.zł sa niestety automat skrzynia a ja chcę manual, wiec prosze mi napisac kto wie jakie są wady x5
MAXER93

0

16 Gru 2010, 18:29

Zajrzyj na forum BMW, ja w X5 nie siedzę.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

16 Gru 2010, 18:40

Yhy, czyli np. taki Mercedes mimo, że jest starszy niż Jaguar, ma mnóstwo sukcesów sportowych i jest chyba najbardziej innowacyjną marką świata nie jest premium? :roll: litości.
Trochę znajomości :roll: historii takie premium dla ubogich jak Audi(jako Horch) czy Mercedes były ekskluzywnymi markami zanim Jaguar w ogóle powstał.
Wiem, że teraz na forum bycie anty BMW/MB jest trendy i cool ale naprawdę czasem warto się zastanowić nim się coś palnie.
Wracając do RR to krzyczeć sobie możecie ale to on a nie X5 czy ML stoi w Luwrze jako przykład samochodu idealnego :smile: myślę, że nie bez przyczyny.
Ostatnio edytowany przez Jasiek90, 16 Gru 2010, 18:47, edytowano w sumie 1 raz
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
0

16 Gru 2010, 18:40

jiGsaw ale się nie zwracam do ciebie tylko do wszystkich więc wypowiadasz się bardzo samolubnie. W dalszym ciągu prosze o opinie co do BMW X5 a w szczególności co do jej wad.
MAXER93

0

16 Gru 2010, 18:43

Siedzę na tym forum trochę dłużej niż Ty i niestety większość tutaj to dzieci neo pokroju AreBie, także naprawdę nie trać czasu i idź na forum tematyczne. W każdym razie zdziwię się jak dostaniesz tutaj rzeczowe informacje nt X5.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

16 Gru 2010, 18:49

Dokładnie.
O szczegółowe informacje najlepiej pytać się użytkowników.
Wracając do X5 to myślę, że warto przeczytać ten test: http://www.auto-motor-i-sport.pl/testy/ ... -1203.html
pomijając MB wszystkie można kupić za założoną kwotę.
Jasiek90
Stały forumowicz

0

16 Gru 2010, 19:17

Tutaj na hasło X5;X3; Seria 3,7 itd nie otrzymasz odpowiedzi, bo nawet skoro to są dobre auta i ktoś Ci je przybliży i napisze to i tak 90% powie że to ble, a ble dlatego że BMW a BMW to im się kojarzy tylko z E36 bo ciężko zrozumiećże stare auto może być lepsze niż kilka-naście lat młodze furki Toyoty czy innego Szmelcwagena :wink:

Dobrze...mi na hasło Range Rover kojarzy się P38 który próbował myśleć za kierowce choć myśleć wogóle nie potrafił. Słysząc Range Rover kojarzy mi się Classic ze słabymi mostami... i pewnie dla gościa którego stać na zakup, stać na utrzymanie to napewno nie będzie stać go na naprawy, ale nie dla tego że braknie kasy, poprostu będzie tyle stał w serwisie...
Osoba która napisała że Range Rover stoi w Luwrze widocznie ma pojęcie o historii tego auta...stoi fakt, ale Classic który był pierwszą generacją...To tak jakbyś postawiłtam Patrola, Land Cruisera czy G klase, kwadratowe, bez wyposażenia itp.

Zresztą jesli ktoś twierdzi że Jaguar jest wyżej niżMerc to gratuluje...Jaguar wielkości klasy C czy Serii 3 to naprawdę prestiż, analogicznie do klasy E i Serii 5 co w nim prestiżowego? Mercedesa też możesz skonfigurować jak Jaguara a nawet lepiej bo to ta sama półka, co innego jakby Porónać Merca i Rolsa to wiadomo że Rols jest klasą wyżej, ale w momencie kiedy Rols nie myślał jeszcze o produkcji aut to już istniały takie luksusowe pojazdy z MM w logo :mrgreen: Maybach Manufaktur :wink:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
0

16 Gru 2010, 19:22

Temat marki Jaguar moim zdaniem się zamyka odkąd należy do Forda, a teraz to chyba do TATA, czy jakiegoś podobnego badziewia.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

16 Gru 2010, 19:27

A dlaczego?
W najnowszym TG jest porównanie XJ z 7er, redaktor stwierdził, że Jaguar może nie jest tak komfortowy jak BMW ale za to lepiej się prowadzi i daje więcej frajdy z jazdy.
Wiem, że dyskuscja czysto teoretyczna ale skoro Jaguar subiektywnie jest lepszy od BMW w dyscyplinie dla tej marki koronnej jak radość z jazd to temat z pewnością nie jest zamknięty.
Jasiek90
Stały forumowicz

0

16 Gru 2010, 19:28

Nie mówmy o Jaguarze, w latach 70' miały motory Rovera czy innego Leylanda i były to badziewne silniki, słabe, palące kosmicznie, później było troche lepiej ale bez rewelacji, silniki to odświeżone konstrukcje z lat 80' itp. Jag sięnie sprzedawał, oddali go Fordowi który aby jakośto podciągnąć wprowadza modele coraz niższych klas, aż w końcu oddali to hindusom...

[ Dodano: 16 Grudzień 2010, 18:33 ]
Jaguar nie jest subiektywnie lepszy tzn. jest dla tego kto nim jeździł, każdemu przypada coś innego do gustu, zresztą wątpię żeby jakieś odgórne rzeczy nie wpływały na TG na Polskę. :wink: Jeszcze mi powiedz żę to któryś z tej trójki to testował :wink:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
0

16 Gru 2010, 19:36

Założę się, że wiele marek samochodowych chciałoby trafić pod tak dobre(bogate) skrzydła jak Jaguar.
Deprecjonujecie tą markę naprawdę nie wiem dlaczego :roll: jest prestiżowa na równi z MB i BMW z racji swojej egzotyki jest bardziej ekskluzywna.
Obruszyło mnie to, że ktoś nazwał marki bardziej zasłużone marki premium do premium dla ubogich a Jaguara ni stąd ni zowąd prawdziwym premium, ten post ArBie nadaje się do plebiscytu na najgłupsze posty :wink: no cóż każdy ma gorsze dni.
Szkoda tylko, że Wam waśnie interpersonalne przesłaniają czasem cel forum jakim jest porada zainteresowanym sakupem poszczególnych aut.
Najpierw jeden wyniósł Jaguara pod niebiosa a teraz reszta go chce zrzucić na dno, ze skrajności w skrajność jak czarno-biały Pentax :wink:
PS: testował je red. Szymon Sołtysik.
Jasiek90
Stały forumowicz

0

16 Gru 2010, 19:45

jiGsaw słuchaj wątpię żebyś był na tym forum dłużej gdyż ja tu jestem chyba już z 3 lata ale jako człowiek biznesmen-przedsiębiorca nie jestem w stanie pamiętać haseł i jak hasła gubiłem to zakładałem nowe konto, po prostu miałem prawo zapomnieć haseł i założyć nowe konto gdyż mam inne sprawy na głowie, więc nie licytujmy się kto jest dłużej na forum bo to do niczego nie prowadzi, a zwróciłem ci uwagę gdyż pokazałeś samolubność i zachowałeś się jak jakiś administrator gdyż odesłałeś mnie na forum bmw x5 . Ale mamy tutaj mówić o tym co będę kupować.

[ Dodano: 16 Grudzień 2010, 18:49 ]
Jednakże mój wybór jest skierowany co do BMW X5. Dziękuje tym aktywnym forumowiczom i tym mniej aktywnym. A tym forumowiczom którzy wprowadzili dyskusję o Jaguarach powiem jedno:
jesteście nie godni by służyć na tym forum gdyż nie trzymacie się tematu i piszecie o czymś o czym nie wspomniałem.

Pozdrowienia dla zarządu tego forum i dla tych forumowiczów którzy trzymali się tematu.
MAXER93

0