Niestety musiałem się rozstać z moim Forkiem XT i zapewne będę musiał kupić coś tańszego. Forester był rewelacyjny, miał tylko jak dla mnie jeden spory minus, mianowicie bardzo niewygodne fotele. Żeby nie to bym zapewne kupił starszy model i dalej się cieszył. Chcę coś do jazdy głównie w weekendy i na wakacje. Moje typy to: - Subaru Legacy/Outback - BMW 5 ix - Lexus RX Jeśli Subaru to 2 litrowa benzyna, jeśli coś innego to pewnie jakiś większy silnik i LPG. Nie chciał bym aby koszt przejechania 100 km przekraczał 50 zł. BMW i Lexus za takie pieniądze miały by 7-8 lat, więc już troszkę, a może coś innego?
Wiem że rocznik nie jest wyznacznikiem dobrego auta ale w autach troszkę starszych częściej dochodzi do jakichś drobnych awarii, które np mogą uprzykrzyć zagraniczny wyjazd. Ostatnio w bardzo zadbanej Corolli, która u znajomego jest od nowości a teraz ma 13 lat i około 100 tys przebiegu pękł przewód hamulcowy. Guma sparciała i z wieloma innymi elementami też tak może być. Przy wymianie żarówki pękł mu jakiś tam plastik, też ze starości. Poza tym szukam auta troszkę większego i im auto starsze tym bardziej trzeba się spodziewać kręconych mocno liczników.
Automaty nie są zbytnio udane, ale najgorzej jest w przypadku diesli. XC90 to już sporo wyższe koszty utrzymania, warto przemyśleć zakup. Czytałem też, że padają turbinki i może być problem z 4x4. O e90 to niech ktoś inny powie coś
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc
Dlaczego Octavia to jeden z najpopularniejszych modeli w Polsce? Škoda Octavia regularnie znajduje się w czołówce polskich rankingów sprzedaży, zdobywając serca kierowców niezależnie od wieku czy potrzeb. Wysoka pozycja Octavii nie jest dziełem przypadku, a ...
Kompleksowa modernizacja jednostek napędowych u Opla W latach 2012–2016 Opel wprowadzi trzy nowe rodziny silników i trzynaście nowych jednostek, co jest związane z odnowieniem oferty w tej dziedzinie w 80%. W tym samym okresie firma zaprezentuje również ...
Tak przejrzałem oferty Volvo i stwierdzam, że w tej cenie można już kupić z rok starsze BMW X5, które wg mnie jest dużo ciekawszą opcją niż Volvo. Zacząłem też myśleć o ML'u, ale silniki Mercedesa chyba nie za bardzo znoszą gaz?
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.