Czy pojazd jest kradziony/niekradziony

24 Sty 2010, 23:37

Jestem w trakcie kupna auta i przeczytałem smutny post. Czy mając WIN i idąc do Wydz. Komunikacji uzyskam odpowiedź, że pojazd jest lub nie jest kradziony? Jak zabezpieczyć sie przed trefnym zakupem. Poradźcie!
Ostatnio edytowany przez von Kniprode, 25 Sty 2010, 00:18, edytowano w sumie 1 raz
von Kniprode
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

25 Sty 2010, 09:53

Lepiej iśc na Policję.Jeśli ten VIN jest trefny,to jest to w bazie danych.Tylko pamiętaj,że musisz miec podstawę do dokonania sprawdzenia,czyli np umowę przedwstępną kupna-sprzedaży.
von Kniprode...masz niezły nick... mam nadzieję,że na forum nie ma żadnego Litwina,który chciałby wziąc na Tobie choc werbalną pomstę za klęskę wojsk litewskich nad Strawą w lutym 1349r...
ale ale...jak Ty możesz pisac skoro nie żyjesz od 1382 o ile pamiętam dobrze ?!?
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

25 Sty 2010, 16:15

artur73 napisał(a):Lepiej iśc na Policję.Jeśli ten VIN jest trefny,to jest to w bazie danych.Tylko pamiętaj,że musisz miec podstawę do dokonania sprawdzenia,czyli np umowę przedwstępną kupna-sprzedaży.

Wystarczy pójść na policje z właścicielem auta i sprawdzić. Jak właściciel odmówi, to niech się buja.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika