Doblo vs. Partner/Berlingo vs Combo ?

11 Lip 2010, 16:03

Witam
Chce kupić małego dostawczaka (2-u osobowy z paką), ponieważ prowadzę firmę remontową. Lecz nie bardzo wiem jakiego wybrać.

Zastanawiałem się głównie nad Fiatem Doblo z silnikiem 1,9 JTD i ew. Partner/Berlingo z silnikiem 2,0 HDi, Opel Combo 1,7CDTI 100 KM.

Z tego co czytałem to w berlingo/ partner ludzie najbardziej narzekali na zawieszenie, w Combo często siadał filtr DPF.

Szukam auta do max. 16 tys. zł
Co o nich sądzicie? Jak z ich awaryjnością? Jakie Wy byście polecili auto w tej cenie?
g3rman
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

11 Lip 2010, 20:41

Ja bym wybrał Doblo,z jednej prostej przyczyny,silniki JTD to udana konstrukcja a samo auto nie przysparza problemów.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Lip 2010, 06:13

Ja bym szukał T4 i nie zawracał sobie głowy "wynalazkami" skoro ma to byc auto do roboty... :wink:
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

13 Lip 2010, 09:44

g3rman napisał(a):Witam
Chce kupić małego dostawczaka (2-u osobowy z paką), ponieważ prowadzę firmę remontową. Lecz nie bardzo wiem jakiego wybrać.

Zastanawiałem się głównie nad Fiatem Doblo z silnikiem 1,9 JTD i ew. Partner/Berlingo z silnikiem 2,0 HDi, Opel Combo 1,7CDTI 100 KM.

Z tego co czytałem to w berlingo/ partner ludzie najbardziej narzekali na zawieszenie, w Combo często siadał filtr DPF.

Szukam auta do max. 16 tys. zł
Co o nich sądzicie? Jak z ich awaryjnością? Jakie Wy byście polecili auto w tej cenie?

Kolego zalezy do czego sluzyc ma to auto. Jezeli zeby tylko przejechac na budowe jako szef to takie pudelka mozesz brac, a jezeli zeby dowozic material wywozic gruz to potrzebne jest wieksze.

Zalezy jeszcze jaka profesje robisz, ale moim zdaniem te auta sa troszka za male.

Minimum to VW T4 albo VITO
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze juz tez musze.
RNI
Aktywny

Zdjęcia: 3
Miejscowość: RNI

13 Lip 2010, 11:17

Zależy co i jakie ciężkie przedmioty ma to auto wozić i ile osób.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Luxury Sedans, Midsized - Audi A6
    Czasopismo "Consumer Reports" ogłosiło Audi A6 najlepszym samochodem w kategorii luksusowych sedanów średniej wielkości - "Luxury Sedans, Midsized". Redakcja magazynu oceniała właściwości jezdne, jakość wnętrza, zużycie ...