08 Lut 2015, 18:07
Witajcie.
Nieraz już pisałem tutaj na forum, ostatnio oglądałem auta do 3- 4 tysięcy złotych lecz się przeraziłem. W połowie marca odzyskam pożyczoną kasę i będę mógł manewrować budżetem około 10 tysięcy złoty
Budżet:
10 tysięcy złotych (nie licząc OC, pakietu startowego)
Rejon:
Auta będę szukać w okolicy Warszawy, tak do 30 kilometrów. Do tego dochodzą okolice świętokrzyskiego, miejscowości Sandomierz, Staszów, Tarnobrzeg, Połaniec. Mogę szukać dla całego województwa Świetokrzyskiego.
Użytkownie:
przebiegi roczne jakie będę pokonywał to 15 - 20 tysięcy kilometrów. W roku będę jeździł głównie po mieście - Warszawie ale z reguły na moich trasach korków nie ma. W wakacje będę dużo podróżował autem, myślę że w wakacje to same 5 - 7 tysięcy kilometrów.
Paliwo:
Tylko i wyłącznie LPG
Czego wymagam od auta:
- Musem jest klimatyzacja - a najlepiej climatronic
- Obowiązkowo manaulna skrzynia biegów
- Dobre przyśpieszenie do bezproblemowego wyprzedzania dużych pojazdów na trasie. Skłaniam się do silników w granicach 150 KM.
- Maksymalne spalanie do 15 litrów gazu
- Żeby auto nie było zbyt awaryjne, a jeśli już to żeby naprawy nie szły w tysiącach
- Rozmiar auta - spore, nie lubię maluchów, mam 190 cm wzrostu i po prostu w dużych autach czuje się lepiej. Jak najbardziej odpowiada mi kombi
- W miarę bezpieczny
To chyba wszystko co chciałem powiedzieć. Do tego jeszcze mógłbym wypisać auta którymi się zainteresowałem:
- Bmw E36 - 323, 325, 328
- Peugeot 406 2.0 lub 3.0 - fajnie byłoby w coupe znaleźć
- BMW E34 - 328
- Volvo 1.9T lub 2.0T
- Honda Accord (nie mam pomysłu co do silnika)
no i więcej pomysłów nie mam. Proszę o doradzenie mi czegoś