Ekonimiczne auto (naprawa i jazda) do 6 tys

16 Sty 2011, 03:06

A dużo droższe jest ubezpieczenie i przegląd auta na gaz? Pytam orientacyjnie, np dla autka o pojemności 1.4?
napkom
Nowicjusz

Miejscowość: Łask

16 Sty 2011, 07:19

Koszt przeglądu auta z gazem wynosi 162zł.
A co do ubezpieczenia to nie ma większego znaczenia czy jest z gazem czy nie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Sty 2011, 01:54

To ja może zapytam o jeszcze jedną opcję tylko już ekstremalnie ekonomiczną :)
Bardzo proszę o informację na temat Tico na gaz - czy jest to jakoś bardzo awaryjne autko i czy części są do niego drogie? I czy w miarę łatwo samemu naprawić? Bo z tego co widzę to do 3000 można spokojnie kupić '98 do '99 z przebiegiem poniżej 130 tys i spalanie gazu też ma świetne coś ok 6-7 l (tylko nie wiem czy w trasie czy w mieście).
I 2ga strona medalu czy taki Tikuś kogoś da radę wyprzedzić (nie mówię bynajmniej o zaprzęgach konnych :grin: )

Z poprzednich propozycji wybrał bym raczej Astrę 1.4 w gazie (z tego co zdążyłem się zorientować to w astrze w okolicach 180-200 tys km trzeba wymienić rozrząd - ile takie coś może kosztować?) Ale może Tico lepiej na siebie zarobi ;) Bardzo proszę o wyczerpującą odpowiedź :mrgreen:
napkom
Nowicjusz

19 Sty 2011, 09:39

Tico nie należy do aut które często sie psują ale wiadomo to zależy od konkretnego egzemplarzu.
Ceny części są tanie jak barszcz i łatwo dostepne.
Czy da rade wyprzedzić??Hm osobiście to balbym sie tym wyprzedzać więcej jak 90-100km/h gdyż przy tej prędkości Tico jest bardzo łatwo przewrócić.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

19 Sty 2011, 10:09

Aha czyli trzeba uważać z prędkością na zakrętach. W sumie to jeżdżę CC 700 teraz więc też wyprzedzam od święta i mi to nie przeszkadza ;) Brak przyspieszenia = żaden problem :cool:
napkom
Nowicjusz

19 Sty 2011, 11:13

No niestety Tico to auto niestabilne na zakrętach.
Barol
Awatar użytkownika