Witam. Dziś w moim fordzie focus I w czasie jazdy po włączeniu klimy zaczęło coś strasznie rzęzić, jak wyłączyłem klimę to po jakimś czasie przestało. Otworzyłem maskę i po włączeniu klimatyzacji coś chrobocze o okolicach silnika. Co to może być i czym jest spowodowane. Dodam, że klimatyzacja działa, znaczy się chłodzi. Proszę o radę.
Może to być sprężarka. Radzę pojechać do warsztatu, gdzie zajmują się klimatyzacjami, bo jeżeli to sprężarka, to lepiej naprawić niż ją całkiem uszkodzić.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Jeżeli to sprężarka to jakich szcunkowych kosztów mogę się spodziewać w warsztacie? Jestem na etapie sprzedaży foczki i chciałbym jak najmniej już do niej dokładać.
No tego to ja już nie wiem - zalezy co tam jest nie tak. Może to tylko łożysko, może pasek na kole pasowym, może coś poważniejszego. Jak podjedziesz do fachowca od klimy, to ci powie co to jest i ile będzie koszotwać naprawa.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Hybrydy na trasy? - jak sprawdza się hybryda w trasie, spalanie? W prawdzie nie planuję na razie zakupu samochodu, ale ciekawi mnie funkcjonalność hybryd. Nie mówię tu o typie plugin tylko o takim, gdzie silnik elektryczna wyłącznie wspomaga spalinowy tzn. do pewnych obrotów ...
Grigorij napisał(a):A jak tam poziom gazu w układzie klimatyzacji? Może sprężarka chodziła na sucho.
A co ma poziom gazu do sprężarki??? Przecież jak jest za niskie lu wysokie ciśnienie to sprężarka jest automatycznie odłączana.
Jak pisali koledzy wcześniej to może być łożysko, lub sprzęgło koła pasowego pompy klimy.
Radzę podjechać z tym do ASO, bo jak zrobią Ci to jacyś pseudofachowcy i rozpierdzielisz sprężarkę to dopiero będziesz miał kłopot. Na Popularnej jest niezła stacja Forda, jak mam coś poważniejszego do zrobienia to jeżdżę do nich i choć oczywiście jest trochę drożej niż u prywaciarza to robią naprawdę dobrze, sensownie wydana kasa....
mariano99 napisał(a):. Na Popularnej jest niezła stacja Forda, jak mam coś poważniejszego do zrobienia to jeżdżę do nich i choć oczywiście jest trochę drożej niż u prywaciarza to robią naprawdę dobrze, sensownie wydana kasa....
on myslal ze wszyscy tu sa z wawy//// a tak poza tym to co w ASO kosmici pracuja???? tacy sami ludzie jak my jezeli sie czlowiek na tym zna i ma sprzet to nawet w stodole zrobi a jezeli takich umiejetnosci i sprzetu nie maja to watpie ze ktos bedzie ryzykowal i podejmowal sie roboty ktorej nie jest pewny///// a jak tak cos rzedzilo to nadmuch nie przestawal chwilami chodzic???
Kochaj i szanuj swoje auto a wzamian sie odwdzieczy:)
Jeśli chcesz sprawdzić czy trafiłeś na Fachowca,to zapytaj czy podejmie się remontu turbo w Mercedesie z kompressorem,jeśli facet odpowie,że nie ma żadnego problemiaczka i to robi też,to wtedy podaj mu swoją klimę do remontu.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.