Ford mondeo mk4 poduszki powietrzne

08 Maj 2016, 00:20

Witam

Od ponad tygodnia jestem w posiadaniu orda mondeo mk4 z 2012 roku wersja titanium i może pytanie banalne ale chodzi mi o poduszki powietrzne, Według dokumentacji samochód posiada osiem poduszek powietrznych a ja jakoś dopatrzyłem się siedmiu, chyba, że źle szukam.

- poduszka kierowcy, poduszka pasazera, poduszki boczne na przednich siedzeniach, poduszka na kolana kierowcy, sa tez oznaczenia po obu stronach pomiedzy bocznymi oknami na srodku i w sumie zastanawiam sie co to są za poduszki, wcześniej myślałem, że boczne ale boczne są na przednich siedzeniach wiec?

Tak czy siak naliczyłem 7

Jak wpisałem VIN w necie to wyszlo że jest jeszcze kurtyna z prawej strony, ale nie moge sie jej dopatrzyc chyba ze te pomiedzy oknami to są kurtyny??

Dzieki za odpowiedź
plosik1989
Początkujący

Prawo jazdy: 30 04 2009

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jakie powinny być nawyki dobrego kierowcy?
    Mianem dobrego kierowcy określamy osobę która stara się popełniać jak najmniej błędów podczas prowadzenia i użytkowania auta. Taki kierowca powinien również dbać o swoje auto i regularnie poddawać je ...