+ i - Megane I (kombi) 1.9 dCi

16 Cze 2014, 20:17

Tak jak w temacie piszcie + i - meganki zarowno jak chodzi o silnik, blacharke, prowadzenie i co tam jeszcze wymyślicie
creator1
Nowicjusz

Auto: Brak

17 Cze 2014, 13:34

Wypowiem się w kategorii "blacharka". Jak przed liftem to Ci ją ruda obsiądzie - progi oraz tylne błotniki - można z tym walczyć samemu ale to syzyfowa praca. Sam ostatnio sprzedałem Megane Scenic z rocznika 98 i w progach to palcami dziury można było robić. Tylne błotniki co roku po zimie "zakwitały" na rudo. Miałem silnik 1.6 8V 90 kucy - może szału nie było ale większych problemów z nim nie miałem (sprzedałem z nalotem 210 tys). Z tym że za bardzo o ekonomii tu mówić nie można ;)
Lukos
Początkujący

Auto: Nie mam

17 Cze 2014, 14:20

Strasznie nudzisz z tą Meganką. Zakładałeś temat już, to po co kolejny? Skoro to samochód Twojego taty to powinieneś znać odpowiedzi na te pytania.
grzegorzd92
Aktywny

Miejscowość: Małopolskie
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Fiat Brava
Silnik: 1.2 82
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

17 Cze 2014, 17:01

ale chce poznać opinie innych ludzi ogólnie na temat tych samochodów. Dziwne? nie sądzę.
creator1
Nowicjusz

Auto: Brak

17 Cze 2014, 17:24

creator1 napisał(a):ale chce poznać opinie innych ludzi ogólnie na temat tych samochodów. Dziwne? nie sądzę.

Ale kolego skoro to auto twojego ojca to powinieneś wiedzieć jak go użytkował i jakie to auto ma słabe i mocne strony.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

17 Cze 2014, 21:12

Lukos napisał(a):Jak przed liftem to Ci ją ruda obsiądzie
Nie było kombi przed liftem 8)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Auto części - potrzeba każdego samochodu
    Niezależnie czy korzystasz z samochodu, żeby dojeżdżać do pracy czy aby podróżować po świecie, musisz mieć świadomość, że pewnego dnia, któraś z części samochodu ulegnie awarii. Przyczyną może być wyeksploatowanie ...
    Pięć zasad kiedy nie powinniśmy wrzucać na luz?
    Wokół prawidłowego stosowania sprzęgła narosło kilka mitów, które są popularne wśród wielu kierowców. Podpowiadamy oraz wyjaśniamy, kiedy i w jaki sposób używać pedału sprzęgła. Zwalniając, ...