Instalacja Gazowa do Citroena ?

31 Mar 2015, 00:31

Witam , jestem szczęśliwą posiadaczką Citroena DS3 jednak z powodu sporego zużycia paliwa jak na takie autko , rozważam założenie instalacji gazowej ( po namowie znajomych ) samochód służy mi do miejskiej jazdy w trasy nim się nie wybieram .
Klaudia25
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 03 2008
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Citroen DS3
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

31 Mar 2015, 22:35

Witam,

Odnośnie instalacji , nie będę zanudzał odnośnie silnika które jest stworzony przy współpracy z BMW i jest bardzo wytrzymały , Osobiście proponował bym zainwestować w instalacje Lovato Smart , najlepsze rozwiązanie odnośnie jakość a cena . Oczywiście proponował bym jechać do autoryzowanego serwisu gdzie profesjonaliści założą odpowiednio instalacje gdzie uniknie Pani problemów na przyszłość . Pozdrawiam
Zefir
Początkujący

Prawo jazdy: 09 06 2008
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Skoda
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2009

05 Kwi 2015, 13:14

Zgadzam się z poprzednikiem. :piwo:
Marconi
Początkujący

Prawo jazdy: 16 09 2005
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Kia Sportage
Silnik: 2.0
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

10 Kwi 2015, 15:35

Polecam Ci w takim razie firmę [reklama]. Tam zakładają bardzo profesjonalnie, pracownicy tej firmy to specjaliści z prawdziwego zdarzenia. Jak pojechałam do nich założyć instalację do mojej Toyoty to naprawdę bardzo dobrze mnie obsłużyli, wszystko tłumacząc. Mają konkurencyjne ceny i nie trzeba długo czekać na wykonanie usługi. LPG to naprawdę świetne rozwiązanie, założenie instalacji gazowej nieźle mi się zwróciło.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 19 Kwi 2015, 14:05, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Niedozwolona reklama
madziorek
Obserwowany

Auto: Smart

01 Cze 2015, 10:59

Instalator u którego nie trzeba czekać ? Wiesz co to znaczy :)
Marconi
Początkujący

Prawo jazdy: 16 09 2005
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Kia Sportage
Silnik: 2.0
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

03 Cze 2015, 00:11

no wlasnie tez sie nie spotkałem z takim u ktorego nie trzeba czekać :p
matti909
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 09 2008
Auto: skoda octavia
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mistrzowskie szlify Toyoty GR Yaris
    Zaprojektowany z myślą o sporcie, produkowany w specjalnej fabryce, testowany przez gwiazdy motorsportu. Toyota GR Yaris ma wszystkie przymioty najbardziej wyjątkowego hot hatcha na rynku. Prezes japońskiego koncernu, Akio ...

03 Cze 2015, 15:11

Powiem tylko jedną rzecz, to nie jest opłacalne. Przepraszam ale tak to widzę ze swego punktu. Nie będziesz robić tras więc instalacja nie jest dobrym pomysłem. Kiedy byś robiła długie trasy to się zgodzę. Ale w tym momencie po kupnie samochodu to jeszcze może nie ten moment. Przykro mi, jazda samochodem po mieście to jeszcze nie powód do montowania gazu. Ale jak już się uprzesz to radzę, coś co od razu będzie zasysało gaz. Wtedy to będzie na pewno opłacalne. Ale z tego co wiem także kosztowne.

I radzę nie słuchać głupich znajomych. Niech mormon jeden obliczy sobie jakie są 1 koszty instalacji 2 ile będziesz jeździła tym samochodem 3 po jakim czasie to przyniesie dobre rezultaty

Możesz poszukać kalkulatorów do obliczania po jakim czasie się to zwróci. Ale najprościej będzie obliczyć to w ten sposób. Cena instalacji + lpg za 1 rok + za 2 rok + 3 rok. I do tego oblicz ile benzyny będzie za 1 rok + 2 rok + 3 rok. I w ten sposób dojdziesz kiedy instalacja się będzie opłacać.
JazdaJazda
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 16 05 1975
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Hyundai i20
Silnik: 1,2
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Rok produkcji: 2014