Jak skonfigurować bluetooth DUN w nawigacji Peiying?

21 Lis 2017, 11:44

Czy jest ktoś w stanie mi pomóc z prawidłową konfiguracją połączenia DUN w nawigacji Peiying tak żebym mógł korzystać z internetu?

Podłączając się kablem z komputera mam ActiveSync i tu wszystko działa połączenie z netem także. Niestety próbując to zrobić przez bluetooth ni jak nie mogę skonfigurować tego połączenia poprawnie.

Urządzenia parują się poprawnie i na smartfonie mam włączony "Tethering przez Bluetooth" następnie wchodzę w nawigacji w ustawienia bluetooth i tam mam widoczne moje urządzenie jako DUN. Sieć ustawiam APN: internet i numer *99#. Przy próbie połączenia otrzymuja komunikat "Podłączenie urządzenia nie powiodło się." można tak w kółko i nic to nie daje.

Ma ktoś jakąś radę jak można to poprawnie skonfigurować? Nie mam już pomysłu jak połączyć te dwa urządzenia :?

Załączam zdjęcia ekranów z konfiguracji bluetooth.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

17 Maj 2018, 10:32

Próbowałem zasięgnąć porady kontaktując się z polskim przedstawicielem tego urządzenia i pomocą techniczną. Niestety nie potrafili rozwiązać tego problemu ;/ a szkoda bo urządzenie sobie fajnie radzi z mapą ale brakuje mi opcji AM'traffic.
Szkoda, że urządzenie nie ma WiFi które ułatwiło by sprawę z dostępem do internetu, bluetooth DUN w tym przypadku nie działa.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Stelvio - SUV-em klasy premium
    Pierwszy SUV w przeszło 100-letniej historii włoskiej marki. W Stelvio przestronność i wymiary samochodu sportowo-użytkowego idealnie harmonizują z cechami charakterystycznymi dla marki. Linia nadwozia odzwierciedla bezkompromisowe ...