Rok temu zaczerpnąłem tu opinii na temat samochodu, wybór padł na BMW E46. Jednak nie było mnie od razu stać na zakup tego samochodu, więc postanowiłem odłożyć, nadal jeżdżąc astrą f

Czy są problemy z instalacjami LPG w tych samochodach ? Może nie tłukę kolosalnej ilości kilometrów, jednak zawsze to połowa kosztów paliwa. O jednostkach diesla jest zła opinia ( słusznie ? ) dlatego od początku odrzucałem taką możliwość. Z jednej strony, fajnie, bo oszczędność, ale czy kupując np. takie 320i + LPG nie wydam więcej na naprawy, niż zaoszczędzę na tym gazie w porównaniu z mniejszymi jednostkami na benzynę ? Aż tak ekstremalnie nie zależy mi na osiagach, bo po przesiadce z astry f mającej 60km to każde auto to torpeda. Jednak jeżeli nie podwoiłoby to kosztów, chciałbym mieć E46 z jednostką dającą frajdę z jazdy.
Nadwozie : tylko coupe lub sedan. Samochód wybrałem głównie ze względu na to, że od dawna mi się podobał. Combi czy compact nie wchodzą w grę.
Obecnie mam ~13 tysięcy zł. Czy bardziej opłaca mi się kupić egzemplarz za 10 i ewentualnie ubezpieczyć się tymi trzema tysiącami, czy może da się już w tej cenie znaleźć takie samochody, których nie czeka remont ?
Podsumowując : Moim zdaniem ( bo zasięgam tu waszej opinii która ma zmienić lub potwierdzić moją opinię ) poszukuję e46 320i + LPG za 12-13 tysięcy. Dobry wybór ?