Jakie siatki motoryzacyjne zastosować?

10 Lut 2016, 00:58

Mam pewien problem, jako że przewożę sporo rzeczy w bagażniku, to na każdym zakręcie wszystko mi po nim lata. Kolega poradził mi ostatnio, żeby sobie zamontował siatki motoryzacyjne.

Pytanie do Was, czy to rzeczywiście dobry pomysł, czy macie może jakieś inne rozwiązania dla latających rzeczy po bagażniku. A jeżeli siatki, to czy jakieś konkretne do przewozu rzeczy w bagażniku? Jedna duża, czy kilka małych?
adrianeek
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 09 07 2004
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Skoda
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

18 Lut 2016, 01:52

Ja mam kilka małych kieszeni z siatek, są też w sprzedaży siatki płotki, co kto woli. Dobre rozwiązanie do przewożenia rzeczy w bagażniku. Zdecydowanie ułatwia życie, nic nie lata, wszystko ma swoje miejsce.
zzenek
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń
Prawo jazdy: 15 08 2000
Auto: Citroen
Silnik: 1.6
Rok produkcji: 2003

18 Lut 2016, 22:42

O coś takiego mi właśnie chodzi. Te płotki od kieszeni to chyba się jakoś specjalnie nie różnią ... Na kilka drobnych rzeczy mogą być dobre. Myślę też o jednej większej siatce do bagażnika, można by to jakoś fajnie zamontować.
adrianeek
Nowicjusz
Awatar użytkownika

25 Lut 2016, 23:55

Płotki nadają się nie tylko do bagażnika. Większa siatka też będzie dobra, zresztą co byś nie wymyślił jeżeli chodzi o siatkę to i tak się sprawdzi.
zzenek
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń
Prawo jazdy: 15 08 2000
Auto: Citroen
Silnik: 1.6
Rok produkcji: 2003

27 Lut 2016, 23:30

Znalazłem sobie dobry [reklama] i testuje to rozwiązanie w swoim bagażniku, powiem wam, że fajnie to funkcjonuje, co najważniejsze jest o wiele lepiej. Dzięki za pomoc. :)
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 28 Lut 2016, 12:30, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
adrianeek
Nowicjusz
Awatar użytkownika

15 Mar 2016, 13:51

Ja u siebie mam haczyki do który mam zamontowaną siatke 75cm na 75cm :) sprawdza się bardzo dobrze
zielonek
Aktywny

Auto: P 206
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Szyby samochodowe - wszystkie kody rozszyfrowane
    Szyba samochodowa jest elementem istotnym dla bezpieczeństwa. W nowszych pojazdach klejona szyba przednia zapewnia do 30 procent sztywności nadwozia. Ale właściciele młodych i oldtimerów powinni zdecydowanie postawić ...