Kompakt do 70k

06 Sty 2016, 19:24

Lovato34 napisał(a):Tu nie chodzi o żadną znajomość samochodów raczej o to co komu się podoba, butów tez nikt nie kupuje brązowych ze skóry do biegania tylko adidasy które się mogą podrzeć, albo tenisówki converse za 300 pln..
I gdzie tu rozsądek? ktoś patrzy na to czy buty będą ciepłe, wygodne i dobrze się sprawowały długie lata? nie to co się podoba się kupuje.

Tak apropo Golf V 1,4 TSI był od kolesia który z 20 lat pracuje jako mechanik i zamienił na Passata bo się mu rodzina powiększyła..szczerze wątpie że się nie zna na samochodach :ok: (to było w okresie jak kuzyn szukał dla siebie samochodu)

To brzmi jakby jedynie vw na całym świecie robił dobre samochody, a wszystko inne kupowało się z rozsądku :? Ciężko określić czy golfy to najlepsze kompakty, bo każdy będzie miał swój ideał komfortu jak i dynamiki.
A co do mechanika to nie wiem w sumie o co Ci chodzi, bo raczej zaprzeczyć awaryjności TSI się nie da. I nawet przypadek mechanika który kupił sobie golfika i passacika tego nie zmieni.
+ jeśli ktoś załóżmy odkłada sobie bardzo długo żeby wreszcie kupić nowy samochód to myślę, że średnio mu się widzi oddawać go ciąglę do serwisu i dolewać oleju co 1000 km
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

13 Sty 2016, 17:11

Panowie z tego wszystkiego zapomniałem się pochwalić :). Od 6 dni szczęśliwy posiadacz Leona Fr-a :). Narazie przejechane 500 km no i mam nadzieję, że będzie służył wiernie jak poprzednik, który wczoraj odjechał do nowego właściciela.
maniek1986
Aktywny

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 28 11 2004
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: VW Golf 6, SEAT Leon 3 FR
Silnik: 1.4, 1.4 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2015

13 Sty 2016, 20:18