27 Kwi 2007, 10:36
Mam Nissana Micre 1990 rocznik.
Autko sprowadziłem z Niemiec w 2004 roku tak że jeżdże juz 3 lata nim w Polsce ale z chłodzeniem silnika problemy mam od samego poczatku.
Mam wsumie juz drugie autko ale to musze sprzedać za śmieszną cenę ale aby sprzedać musi jeździć :-).
W moim problemie chodzi o to że wyrzuca mi płyn przez korek, wężykiem specjalnie do tego przeznaczonym i zaczyna sie przegrzewać jak brakuje płynu, a wyrzuca go za każdym razem gdy samochód się nagrzewa, powstaje ciśnienie w chłodnicy, węże są twarde. Wiem pewnie uszczelka pod głowicą, ale wymieniana była jakiś miesiąc temu. Czy możliwe że podczas wymiany uszczelki uszkodzili mi głowicę i gdzies blok jest pęknięty, głowica była szlifowana, ciśnienie na zaworach sprawdzane, jest idealne, nie pamietam teraz jakie, ale u innego mechanika sprawdzane. Czy uszczelniacze zaworowe też mogą być jakąś tego przyczyną? Bo nie były wymieniane podczas zmiany głowicy. Chciał bym dodać że przed wymianą uszczelki ten problem tak nie wyglądał, nie wywalało odrazu tyle płynu, uciekał troche wolniej. 2 lata temu wymieniłem także pompe w układzie chłodzenia bo chłodnica była zalana wodą i pompe szlag trafił i przeciekała.
Prosze o jakieś porady, co o tym sądzicie.
Nie chcem za bardzo w to auto inwestowac.