Kreci, nie odpala kuga mk1 2010 2.0TDCI duratorq

02 Lis 2019, 20:13

Witam, spotkał mnie dziś na parkingu problem z kuga, mianowicie kręci, ale nie odpala, wcześniej przyjechałem nim normalnie bez żadnego problemu wcześniej odpalił, postal 20 minut i przy próbie odpalenia krecil ale odmowil uruchomienia, nie ma żadnych błędów. Przyjechał szwagier z kablami, również tylko kręcił i nic poza tym. Zaznaczę że ma zaplon start stop. Wcześniej nie było żadnych problemów z autem, dziś mnie zaskoczył. Czy macie jakieś pomysły co się mogło stać? Świece? Pozdrawiam
Dakian8
Nowicjusz

03 Lis 2019, 12:25

Dakian8 napisał(a):Czy macie jakieś pomysły co się mogło stać? Świece?
Świece raczej nie bo one przy ciepłym silniku nie będą miały większego znaczenia i pewnie po 20 minutowym postoju nie uruchamiają się w ogóle. Ja bym w pierwszej kolejności sprawdził immo czy gaśnie bo jeżeli wcześniej było wszystko ok i raptem nie zapala oraz nie ma żadnych błędów to tu może być przyczyna.

Czy to że nie ma błędów sprawdzałeś podłączając jakieś urządzenie pod OBD czy po prostu nie świeci Check Engine wiec uznałeś że błędów nie ma?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

03 Lis 2019, 12:26

Po prostu nie wyświetliło żadnego błędu, nie był podlaczony do komputera
Dakian8
Nowicjusz

03 Lis 2019, 15:51

Próbować zapasowym kluczykiem jeśli mowa o immo?
Dakian8
Nowicjusz

03 Lis 2019, 16:58

Dakian8 napisał(a):Po prostu nie wyświetliło żadnego błędu, nie był podlaczony do komputera
błąd a komunikat to 2 różne rzeczy a Ty mówisz o komunikacie, Ty raczej mechanik tylko porozostaje
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

03 Lis 2019, 17:23

Niestety wiem że się nie obędzie tylko myślę co mogło się stać
Dakian8
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego Polacy kochają miejskie hybrydy?
    W samochodach do miasta najbardziej cenimy niskie spalanie i wysoki moment obrotowy pozwalający na szybsze włączanie się do ruchu, dostępny w możliwie najniższym zakresie obrotów. Jeszcze do niedawna warunki te spełniały ...

03 Lis 2019, 18:33

Zapodałbym mu plaka,wtedy będzie wiadomo czy to tylko problem z wtryskiem paliwa,potem sprawdziłbym ciśnienie jakie generuje pompa(listwa),mógł siąść zawór ciśnienia w pompie wtryskowej,typowa przypadłość HDI,to jest najbardziej prawdopodobne,poza immo.Potrafi siąść nagle i lipa,silnika nie odpali.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)