Czy warto brać kredyt na auto w wysokości 12000 tyś zł z 2000r jakieś audi a4b5 1.8b bmw e46 1.8b czy szarpnąć się i wziąść 20000 tys zł i kupić audi a3 2003-2004 rocznik 2.0b
osobiscie nie wzialbym kredytu 20k zamiast 12, dla nowszej budy i 2-3 lata mlodszego auta. nie wiem na jaki okres bys bral ten kredyt, ale oszacuj sobie ile auto straci na wartosci i ile odsetek ci dojdzie.. czysta matematyka. a3 w starej budzie bedzie wedlug mnie trwalsze od nowszego modelu, ale to tylko moje zdanie.
A3 jest kompletnie nietrafionym modelem- silnik 1,6 to porażka,płacisz za wygląd i nic więcej. Zwróć uwagę na szereg innych modeli,w tym wspomniane e46 solidne w benzynie 1,8 lub 2.0 plus gaz.
Kredyt na auto do użytku prywatnego to czysta głupota. No chyba, że zarabiasz 10 tys albo lepiej i chcesz już teraz mieć koniecznie nowe auto klasy premium... ale tak, czy siak ekonomiczny strzał w kolano.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
Import aut z Japonii: niezawodność, oszczędność i technologia w jednym Europejscy i również polscy kierowcy coraz częściej decydują się na zakup auta z Japonii. Mowa tu nie tylko o luksusowych samochodach europejskich marek, ale także autach JDM, a więc stworzonych z myślą o tamtejszym ...
Lexus LFA Jeden z najlepszych supersamochodów w historii, z wyjątkowym silnikiem V10, którego brzmienie zachwyciło cały świat - Lexus LFA aż prosił się o odmianę cabrio albo chociaż targa. I faktycznie inżynierowie japońskiej ...
Najlepiej wg. mnie jednak uzbierać własną kasę i kupić auta za swoje a nie na kredyt tu koledzy mają rację, ew. jak potrzebujesz przykładowo 1000 zł więcej to możesz wziąć chwilówkę lub kredyt pod zastaw czegoś i po miesiącu czy dwóch go spłacić bo większe kwoty kredytu=większe ryzyko, że jak stracisz nie daj Boże pracę to momentalnie masz na głowie komornika i REJESTR DŁUŻNIKÓW.
spokojnie umowę mam jeszcze na 4 lata więc na spokojnie mógłbym wziąść więc wezmę chyba 12k i nad czymś pomyślę w stylu leon lub a4b5 lub coś z silnikiem 1.8
Zasada jest taka że im starsze auto, tym paradoksalnie mniejsze koszty eksplotacji. Części są tańsze, auto jest mniej skomplikowane, a mechanicy także mają inny cennik na auta 15 letnie i na auta 5 letnie
Weź samochód za 12k, a najlepiej za jeszcze trochę mniej, zostawiając 2-3k na pakiet startowy
Jeżeli samochód jest niezbędny a nie jest w stanie sam opłacić jego kupna to kredyt jest jedynym sensownym sposobem na jego uzyskanie. Chyba nikt mi nie powie, że pożyczanie w rodzinie jest lepsze Mój kuzyn Tomek właśnie kupuje samochód na kredyt i znalazł ciekawą ofertę, która nie będzie bardzo nadwyrężała jego budżetu.
Powiem wam szczerze, że nie widzę większej różnicy pomiędzy kredytem samochodowym a konsumenckim. Tzn jakaś tam różnica jest, ale z reguły jest ona drobna. Bo zobaczcie z punktu widzenia banku kredyt samochodowy jest tak samo ryzykowny jak kredyt konsumencki. Tego typu stwierdzenia i wnioski płyną także czytając wątki na tym forum o kredytach.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.