Które 4x4

Które wybrać

Suzuki Vitara
1
11%
Hyundai Galloper
8
89%
Kia Retona
0
Brak głosów
Razem głosów : 9

18 Lut 2011, 19:01

Jogi4x4 napisał(a):I cięższy Montek z Vką spali troche więcej niż Vitka :wink:

ta ale masz 3,2V6 i 180 koni a nie 1,6i 90 :mrgreen:
spalanie beny w 3,2 to w granicach 11-12 litrów czyli nie tak znowu wiele :wink: gazu w granicach 12-14 w zależności od instalacji i wyregulowania :wink:
ogólnie czy Monciak czy Pahero z V6 nie powinien w zasadzie powyżej 15 LPG wychodzić :wink:
a na 1-2-3 te autka wiele potrafią :twisted: często można wielu "panów" w calibrach czy BeeMWu zadziwić :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

18 Lut 2011, 20:10

eeeeee no 12l gazu to akurat nie tragedia, ale tyle benzy to już gorzej:P hmmm ale jak się te silniki trzymają na gazie??..... hehe tylko trza trafić dobre autko. Hmmm teraz się zastanowiłem ile by mnie opłaty pociągnęły:D:D
I wogóle ciekaw jestem ile ropy by to też ciągnęło
goral8611
Początkujący

Miejscowość: Żywiec

18 Lut 2011, 20:42

beny 12 gazu więcej ale i tak wychodzi tylko ciut drożej niż duże kombi w dieslu :mrgreen:
no ale jak zaczniesz przystosowywać do jazdy w terenie to koszta paliwa niestety podskoczą
pocieszny
Forumowicz VIP

18 Lut 2011, 20:55

e nieeee:) wiem wiem:D w terenie to powinno się liczyć na motogodziny:D
goral8611
Początkujący

18 Lut 2011, 21:17

nie o to chodzi ;)
jak dasz opony MT,do tego większe, zawias z liftem, snorkel, bagażnik dachowy, to spalanie wzrośnie
pocieszny
Forumowicz VIP

18 Lut 2011, 21:45

e nie:) raczej nie będę się bawił aż tak:D myśle że będę zadowolony jednak tym co już jest:) to powinno wystarczyć:)mam nadzieje:D
goral8611
Początkujący

18 Lut 2011, 22:02

apetyt rosnie w miare jedzenia :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

18 Lut 2011, 22:08

a no to wiadomo:) jest jeden czynnik który bedzie decycował o wszyskim:D hehe i jak już bedę miał kase na przeróbki to na paliwo też się znajdzie:P

Hmmm po pewnych oględzinach i pomyślunkach to się sprawa jak dla mnie rozbija między terrano a montkiem/trooperem....w ostatecznej ostateczności vitka. Ino jeszcze golfa muszę sprzedać:P

[ Dodano: 28 Luty 2011, 23:47 ]
Witam ponownie:) a w głowie pojawiła się nowa koncepcja, nie brana wcześniej pod uwagę;) po konsultacji z kumplem obeznanym w temacie samochodów:D A mianowicie OPEL FRONTERA.... co wy na to?? jakieś ciekawostki, ogólnie nie słyszalem o tym samochodzie za wiele dobrego...ale styczności też nie miałem. No i auto sprzedane, kasa w kieszeni....to trzeba przejść od teorii do praktyki:D
goral8611
Początkujący