mateo199214 napisał(a):Boże,co on zrobił z tym BMW-ohydne.
Dlaczego ochydne? Pozbyć się tego agrotunningowego czarnego pasa na masce i będzie ok. Zdrowa blacha, ładny lakier, mechanicznie też podobno ok.
mateo199214 napisał(a):sprawdź dobrze,blachę i czy nie było bardzo upalane
Jak sprawdzisz czy nie było upalane ?
mateo199214 napisał(a):te samochody zjada już czas i przebieg a tego niestety nie da się zatrzymać
Dla tych samochodów czas jest bardzo łaskawy a i przebiegi rzędu 600 tys. nie robią większego wrażenia o ile właściciel pilnuje wszelkich wymian eksploatacyjnych. Z resztą w 90% egzemplarzy przebieg nie jest do zweryfikowania więc nie ma się co nim sugerować.
mateo199214 napisał(a):zastanów się dobrze czy będzie Cię stać na eksploatacje takiego samochodu bo jednak to jest BMW i do najtańszych ono nie należy.
Należy do najtańszych w utrzymaniu bmw, tak jak e36. Patrząc na koszta eksploatacji trudno odczuć, że to segment E i klasa premium. W miarę zadbany egzemplarz nie nadwyręży kieszeni nawet średnio zarabiającego właściciela.
mateo199214 napisał(a):większość egzemplarzy z lpg wygląda na sfatygowane i wyjeżdżone.
A co za związek ma LPG ze stanem samochodu ?
mateo199214 napisał(a):W oko natomiast wpadł mi ten: [link wygasł] nie wiem jak ze stanem blachy bo jest trochę mało zdjęć ale może warto?
Cena dość wygórowana jak za nędzne 2.0 jednak jeżeli blacha zdrowa to można się nim zainteresować. Skóra wygląda ok, wyposażenie ok. no i na + LPG. Tylko takie 2.0 będzie powoooli zyskiwać na wartości. Najprawdopodobniej dopiero wtedy gdy populacja e34 z większymi silnikami zacznie się drastycznie kurczyć.
mateo199214 napisał(a):natomiast niedaleko siebie mam tą [link wygasł] ... yd3Z5.html warto obejrzeć?
Jak najbardziej warto, to egzemplarz z potencjałem bo w oryginale bez ,,upiększeń" szkoda tylko, że silnik mały.