Mam dylemat..... Mazda czy Laguna.?

01 Maj 2009, 20:21

Witam wszystkich forumowiczów ! Chce kupic swoje pierwsze auto tak do 10 tys. I otoż moją uwage zwróciły dwa modele. Mazda 323f BA silnik 1.5 ewentualnie 1.8 i Renault Laguna I generacji rocznik około 98 - 99. I własnie mam pytanie jak jest z awaryjnością tych aut ? jak wyglądają koszty cześci ? której jest bardziej ekonomiczne przy normalnej jezdzie ? i ogolnie prosiłbym o wasze opinie na temat tych dwoch aut. a moze mi polecicie coś innego ? Chociaz szczerze koncentruje sie raczej na tych modelach :]
damianinho1989
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

01 Maj 2009, 20:40

Moim zdaniem z tych dwóch lepsza jest Mazda, trwałe silniki, z paliwem obchodzi się w miarę rozsądnie, ale mi osobiście nie podoba się jej wygląd zewnętrzny, dlatego wybrał bym Lagunę, z silnikiem 1.8 benzyna lub 2.2 diesel - ten jest też długowieczny, i wbrew pozorom i opiniom mało awaryjny.
stasiowski121

01 Maj 2009, 20:59

ok a co mozesz mi powiedzec na temat kosztów cześci i awaryjności tych samochodów . Bo jestem studentem i raczej nie moge sobie pozwolic na jakies wieksze koszty bądz za czeste wizyty u mechanika
damianinho1989
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

01 Maj 2009, 21:14

No to w tej kwestii bezapelacyjnie wygrywa Mazda.
Silniki jak i reszta nalezą do trwałych.
stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Nowy hybrydowy crossover Toyota C-HR
    Toyota zademonstrowała produkcyjną wersję hybrydowego crossovera C-HR na targach w Genewie w marcu tego roku. Świat poznał wygląd auta z zewnątrz i pierwsze szczegóły specyfikacji, jednak producent nie pokazał jeszcze ...