galakty napisał(a):Jeśli nie cytujesz wypowiedzi, to znaczy że odpowiadasz osobie powyżej... Ale dobrze, dla Ciebie robię właśnie wyjątek, nie fochaj się
Jeżeli nie cytujesz konkretnych wypowiedzi to znaczy, że zwracasz się do autora wątku czyli do mnie.
galakty napisał(a):Oooo to dawaj przykłady. Poza M32 to praktycznie nie mówi się nic o naprawach skrzyń manualnych.
Ciekawe ciekawe, ostatnio coraz więcej dziwnych tematów i dyskusji od nowych użytkowników.
No i która skrzynia manualna jest droższa od auta? W Golfie 2 sprzed 30 lat o wartości 150 zł?
No nie wiem czy masz rację, obstawiam, że raczej nie. Jako, że tym tematem się coraz więcej interesuje, to zapytałem kilka dni znajomego, który dosyć dużo jeździ, bo codziennie z pracy z Chełma do Lublina, czyli jakieś 150-160km dziennie. Jeździ autem na manualnej skrzyni biegów już tak od 7 lat. Zapytałem go zatem ile wydał przez te 7 lat na naprawy, no to tak mi powiedział, że nie jest w stanie dokładnie mi powiedzieć ile, ale jeżeli miałby oszacować to na pewno było to więcej niż 15tys zł, coś bliżej nawet 20tys zł. Całkiem sporo jak na cudowne bezawaryjne auto, które ma się nie psuć, a jak już coś się zepsuje to łatwo, szybko i tanio się naprawi.