Tak,tymi przewodami pod wysokim ciśnieniem paliwo płynie do wtryskiwaczy.Te przelewowe sobie wymień na nowe! Teraz udało się skrócić,ale to jest do czasu.Mnie już dwa razy taki przewód strzelił na drodze(Mercedes W115)zalało mi ON całą przednią szybę,raz blisko sklepu
![Szczęśliwy :D]()
,drugi raz zaczął puszczać, niestety w trasie,masakra,jakoś dojechałem do domu w oparach ON.(Nigdy żaden mój Diesel nie zawiódł mnie w trasie,tylko te przewody, nawalały,oraz raz filtr paliwa,od tamtego czasu jestem na to uczulony,wymieniam cyklicznie) ASO MB,kupiłem nowe przewody(60 zł metr),10 lat mam spokój.Jeśli kupisz byle co,może strzelić lub puścić w każdej chwili,taki drogi,oryginalny,porządnej firmy, nie ma prawa zawieść nagle ,bez wcześniejszych oznak(pocenie się na końcówkach).Te przelewy to słaby punkt w układzie wtryskowym,nie zapominajcie o nich,wszystko będzie ładnie chodzić, a taki przewodzik narobi dziadostwa(czas,koszty,nerwy),na wszelki wypadek warto założyć trochę dłuższe,by w razie czego przyciąć,lub wozić sobie w bagażniku metr zapasowego,wymiana jest bardzo prosta,nóż trzeba w aucie mieć.