Mocny automat do 9 tys proszę o pomoc

30 Sty 2014, 23:33

IPman napisał(a):Lancia kappa 3,0 V6 220KM, duże wygodne, ceny części jak u niemieckiej konkurencji.

Zawieszenie w tych samochodach to absolutny dramat!!! Jest koszmarnie delikatne!!! Poza tym to samoregulujące zawieszenie w którym amortyzator kosztuje 1000 zł :ok:...

Polecasz Lancie z dużym benzyniakiem z 99r. z samoregulującym zawieszeniem za 6500 zł :ok:... Nie chcę mi się znów zaczynać tej bezsensownej rozmowy, która jest na tym co forum co dwa dni... Ale Kappa to dramat pod względem awaryjności.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

30 Sty 2014, 23:41

A ja ze swojej strony polecę japońca:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Powinien już trzymać cenę, więc przy sprzedaży nie stracisz.

Co do lanci, pamiętam wiele lat temu jak w rodzinie był taki samochód. Super wygodny, dobrze wyposażony jednak jak przyszło do remontu zawieszenia to bardziej opłacało się samochód sprzedać bo koszty były kolosalne.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

30 Sty 2014, 23:43

[link do oferty na Allegro wygasł]
Tak dla kontrastu btw Lancii :) Taką Camry to i ja bym platał, ogl urzeka mnie jakoś prostota Toyot lat 90-tych ( chociaż jestem fanem Alfy ) :D A ta Maxima to prawie jak nieoznakowany z wideorejestratorem bodaj z mazur czy wielkopolski
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

31 Sty 2014, 00:24

kon146 napisał(a):Zaraz poleca hejty w Twoja stronę za to ze Lancie poleciłes :mrgreen: Chociaż moim zdaniem to dobra propozycja.

Mój kolega od lanciów wczoraj mi się przyznał że średnio co 3tyś.km. robił w swojej zawias...+ detale i poprosił mnie żebym sie z niego nie śmiał :D

kirin88 napisał(a):A ja ze swojej strony polecę japońca:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... 06644.html
Powinien już trzymać cenę, więc przy sprzedaży nie stracisz.

Fajny temat :ok:

mike1735 napisał(a):http://allegro.pl/subaru-legacy-1999-2-5-litra-benzyna-156km-i3895512915.html
Tak dla kontrastu btw Lancii :) Taką Camry to i ja bym platał, ogl urzeka mnie jakoś prostota Toyot lat 90-tych ( chociaż jestem fanem Alfy ) :D A ta Maxima to prawie jak nieoznakowany z wideorejestratorem bodaj z mazur czy wielkopolski

Teraz trochę pomagam odrestarurować koledze subaru i prawdępowiedziawszy jestem przerażony dostępem do części.
Maxima nie jest prosta do serwisu jeżeli ktoś nie zgłębiał tematu...są takie zagwostki jak 10modeli w jednym roku z tym samym silnikiem, ceny w ASO z kosmosu i w dodatku brak wiedzy no i rdza, rdza i jeszcze raz rdza.

Ogólnie z tej trójcy wybrałbym camry ponieważ jest
super łatwa w serwisie
ma normalne spalanie trasa V6ka 10-12lpg miasto 13-14lpg fajna opcja to 2,2 słabowita ale w trasie zejdzie do 9l-10l lpg a w mieście 13l lpg.
no i silnik następca 3VZ czyli super trwałość
Ogólnie auto totalnie bezawaryjne dla którego realny przebieg 500tyś.km. nie robi wrażenia.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

31 Sty 2014, 00:34

szybki napisał(a):Ogólnie z tej trójcy wybrałbym camry ponieważ jest
super łatwa w serwisie
ma normalne spalanie trasa V6ka 10-12lpg miasto 13-14lpg fajna opcja to 2,2 słabowita ale w trasie zejdzie do 9l-10l lpg a w mieście 13l lpg.
no i silnik następca 3VZ czyli super trwałość
Ogólnie auto totalnie bezawaryjne dla którego realny przebieg 500tyś.km. nie robi wrażenia.

Camry jeździłem przez dłuższy (wakacje) czas jako "przejściowy" samochód służbowy :yes:. Strasznie fajny samochód, w trasie jest niesamowicie wygodny, opinie które słyszałem w kwestii awaryjności również na duży plus :ok:.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

31 Sty 2014, 00:48

Legend fajne auto, ale ceny części zabijają.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa jakość aut poflotowych *
    Zmienia się rynek aut poflotowych i poleasingowych. I są to widoczne zmiany na lepsze. Coraz łatwiej znaleźć wśród takich aut oferty atrakcyjne pod każdym względem. Jeszcze nie tak dawno oferta samochodów pokontraktowych ...
    10 samochodów, które powinny stać się kabrioletami
    Są cięższe, bardziej skomplikowane i wymagają dodatkowej pielęgnacji. Ale odwdzięczają się stylem i bardziej bezpośrednimi wrażeniami z jazdy. Kabriolety mają coś w sobie. Jednak ich opracowanie jest dla producentów ...